HEROJI ŽIVE VEČNO! Humanitarni turnir u Kotežu u čast palih srpskih junaka

Autor: Republika

Vesti

14.10.2019

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na terenima OŠ "Vasa Pelagić" u Kotežu, održan je humanitarni turnir u malom fudbalu, u organizaciji Srpske Desnice u čast svih palih junaka, za i u ime srpskog naroda i države od 1991-1999. godine.

Turnir je trajao dva dana, i učestvovalo je osam ekipa, od kojih je pobedničko mesto osvojila ekipa "Mirinda", a za strelca turnira proglašen je Đorđe Locić iz Koteža.

Iz Srpske Desnice ističu da je turnir protekao u sportskoj i fer plej atmosferi, kao i da su uspeli da animiraju veliki broj mladih koji su došli da daju podršku i doprinos jednoj ovakvoj humanitarnoj manifestaciji, koja neguje uspomenu na veliku bitku na Košarama, koja je jedna od težih borbi u novijoj istoriji srpske vojske koja je postala simbol odbrane otadžbine.

Turniru su prisustvovali Aleksandar Zdravković, generalni sekretar Srpske Desnice i Bojan Savić, potpredsednik Izvršnog odbora, koji su se zahvalili svim učesnicima, kao i brojnim okupljenima, navodeći da će prikupljena sredstva biti usmerena Nenadu Mariću iz Šapca, koji je bio učesnik rata, a sada na žalost teško bolestan, nesposoban za rad i bez prava na penziju. Marić, takođe ima maloletnu kćerku, za koju, uprkos svojoj teškoj finansijskoj i zdravstvenoj situaciji, odvaja novčana sredstva, od pomoći koju dobija.

Srpska Desnica se posebno zahvaljuju na nesebičnoj pomoći "Čudesa od mesa", koji su donirali hranu i trafici "Damjanović" za piće, tokom turnira. Fantastičnoj atmosferi, koja je odjekivala humanošću, doprinele su i Delije iz Koteža, koje su zajedno sa svojim sugrađanim pomogli u prikupljanju donacija, ali su napravili "bakljadu" kojom je obeležen uspešan kraj ovog humanitarnog turnira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading