Spremite se! Taksisti za sledeću nedelju najavljuju paralisanje Beograda

Autor: Blic, Republika

Vesti

11.10.2019

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protest taksista u Beogradu parališe grad i unosi nervozu među građanje. Ali, kako najavljuju, protesti će od ponedeljka biti radikalizovati tako što će blokada trajati od 14 do 17h, u vreme šipca pritom onemogućavati funkcionisanje ključnih gradskih saobraćajnica.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Jedan od protesta taksista

- Okupljanja su prijavljena i za narednu nedelju, dobili smo sve potrebne dozvole od MUP-a Srbije, tako da ćemo od ponedeljka radikalizovati naše proteste, produžićemo ih od 14.00 do 17.00 časova, a to će obuhvatiti i Gazelu i Slaviju - Kaže Aleksandar Bijelić, predstavnik taksista.

On još i navodi da sledeće nedelje protesti zaustaviti celu prestonicu.

- Sve potrebne dozvole za narednu nedelju smo dobili od MUP-a, proširujemo trase, menjamo vreme i krećemo u radikalizaciju protesta - kaže Bijelić.

Da li je neko od političara, ministara, predstavnika Grada Beograda pozvao taksiste na razgovor?

- Nemamo razloga da razgovaramo sa vlastima, oni samo treba da primene zakon koji su usvojili. Ništa više. Možemo da razgovaramo, ali pre ili posle protesta, odnosno subotom i nedeljom kada se ne protestuje - objašnjava Bijelić.

Kako kaže, postoji opcija da u Beograd dođu taksisti iz cele Srbije.

Šest ruta i protest u vreme špica

Kako su ranije najavili taksisti, protesna vožnja sledeće nedelje trajaće tri sata, u periodu od 14.00 do 17.00 sati, u vreme popodnevnog špica! Uz postojeće kolone, svima dobro poznate (Obrenovački put, Kumodraška ulica, bivša hala "Pionir", Blok 70), taksisti sledeće nedelje imaju plan da blokiraju Slaviju, odnosno most Gazela, tako što bi na Slaviji zauzeli ceo kružni tok, dok bi preko Gazele "samo" prešla kolona taksista sa Novog Beograda.

* Obrenovački put (Čukarica): Obrenovački put – Radnička - Bulevar vojvode Mišića - Mostarska petlja – ugao Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra.

* Kumodraška (Voždovac): Bulevar Peka Dapčevića – Autokomanda - Bulevar oslobođenja - Trg Slavija – ugao Nemanjine i Balkanske;

* Hala „Aleksandar Nikolić“ A (Palilula): Čarli Čaplina - Jaše Prodanovića – Takovska – ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve.

* Hala „Aleksandar Nikolić“ B (Palilula): Zdravka Čelara - Starine Novaka - Beogradska - Slavija.

* Blok 70 - A (Novi Beograd): Oml. brigada – Bul. Mihajla Pupina - Brankov most – Prizrenska – Terazije - Trg Nikole Pašića – ugao Kneza Miloša i Nemanjine;

* Blok 70 - B (Novi Beograd): Jurija Gagarina - Gazela - Savska - Nemanjina.

- Imamo veliki pritisak da se pojave taksisti iz cele Srbije. Na sve načine pokušavamo to da izbegnemo jer građani ne zaslužuju da ispaštaju. Opravdano se ljute jer ne mogu da obavljaju svakodnevne aktivnosti, ali ponavljam, mi samo tražimo da se poštuje zakon.

Sve češće se priča da su taksisti izmanipulisani, te da se ovi protesti koriste u političke svrhe.

- Juče su se neki opozicionari oglasili da bi taksisti trebalo da opkole Skupštinu, da upadnu u vladu i obore je. Mi ne želimo da se mešamo u politiku, da razmišljamo ko je na vlasti. Svakoga ko bude pokušao politički da nas "oboji", najstrašnije ćemo osuditi - završava Bijelić i podseća "da su oni štrajkovali i ranije, za vreme drugih vlada i stranaka".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading