Taksistima pao marak na oči, prete da će dovesti kolege iz cele Srbije u Beograd

Autor: Blic, Republika

Vesti

08.10.2019

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protest taksista nastavljen je uobičajenim tokom. Danas je ponovo bilo isto mesto, ista ruta, iste zatvorene ulice, ista blokada centra prestonice.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Foto: Ilustracija

Članovi najvećih i najbrojnijih beogradskih taksi udruženja završili su protest koji je počeo oko podneva. Taksisti su se okupili kao i uvek na četiri svima dobro poznata punkta (Obrenovački put, Kumodraška, Blok 70 i bivša hala "Pionir") odakle su oko 13.15 krenuli uobičajenim trasama ka centru grada. Potom su se vođe svih udruženja obratile prisutnima, nakon čega se protest oko 15 sati završio.

Boško Vukojević, jedan od lidera taksista koji protestuju, obraćajući se prisutnima, najavio je "da bi sledećeg ponedeljka cela Srbija mogla biti u Beogradu".

- Došli smo jer nam se smrklo, ali se nadam da će nama svanuti i pući ta zora iza nas. Od sledeće nedelje, cela Srbija će doći u Beograd - najavio je Vukojević nakon čega su taksisti otpevali pesmu "Pukni zoro".

Beograđani su odavno izgubili strpljenje za ovakav vid protesta, pa ne čude sporadični incidenti na prestoničkim ulicama. Tako je jedan od taksista juče napao saobraćajnu policajku, što su osudili i lideri taksi protesta, dok su ranije građani znali da blokiraju taksi kolone, a bilo je i verbalnih prepirki građana i prolaznika.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Foto: Ilustracija

Protestuju i u Novom Sadu

Protestu beogradskih taksista danas su se pridružili i Novosađani.

- Hoćemo da podržimo svoje kolege iz Beograda, jer ako ono što se dešava u Beogradu bude dozvoljeno, pitanje je dana kada će se to isto desiti i u Novom Sadu. Želimo da skrenemo pažnju na nerad državnih službi, odnosno na to što je dozvoljen nelegalan prevoz putnika - rekao je predsednik Ugovorne privredne taksi komore Vojvodine Radenko Vidaković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Ema

08.10.2019 14:18

I Beogradjanima je pao mrak na oči. Ako ih vlast ne odbrani, braniće se sami.