GORAN VESIĆ TAKSISTIMA: Prekinite blokadu, nisu vam građani ništa krivi!

Autor: kurir.rs

Vesti

08.10.2019

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protest nije rešenje. Građani nisu odgovorni i ne bi trebalo da rešavaju spor između taksista i državnih institucija, rekao je Vesić.Spor

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić apelovao je juče na taksiste da obustave blokadu prestonice jer "time maltretiraju sve građane, koji nisu odgovorni za njihove probleme".

- Blokada grada nije rešenje i u ime Grada Beograda apelujem na taksiste da blokade budu prekinute. Građani nisu odgovorni i ne bi trebalo da rešavaju spor između taksista i državnih institucija - rekao je Vesić.

On je istakao da grad nema prava da sprečava štrajk, jer je to ustavno pravo i svako može da se bori za sebe. Takođe, dodao je da se nadležni uspešno bore protiv onih koji ne poštuju zakon, ali da kompanija koja posluje putem aplikacije "nije klasičan divlji prevoz":

Foto: Republika

- Obaveza Grada je da se bavimo divljim taksistima i mi smo ih maltene suzbili. Oduzimamo vozila i podnosimo prijave. Ali postoji razlika između inovativnih i divljih taksista - rekao je on.

Istakao je i da delimično razume zahteve taksista jer traže sprovođenje zakona, ali i ocenio da ništa od toga ne opravdava blokadu grada.

- Postoji i drugi vid borbe - odlazak u nadležne institucije, traženje sastanaka i insistiranje na sprovođenju zakona - naglasio je Vesić.

Taksisti ni njegov apel nisu usvojili, već su i juče održali šesti po redu protest i time paralisali najprometnije ulice u Beogradu. Među taksistima su se našla i vozila s tablama na krovu prekrivenim crnim platnom, a reč je predstavnicima Udruženja nezavisnih taksi prevoznika (BUNT).

Aleksandar Bjelić, predsednik Saveza udruženja taksista, najavio je da će se tokom sledeće nedelje protesti organizovati od 14 do 17 časova, "u vreme kada se građani vraćaju s posla".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vesa

08.10.2019 09:41

Monopolisti su se osilili jer imaju nekoga u vladi ko ih štiti.

Vojkan

08.10.2019 11:56

Kako da se sami branimo od taksista monopolista?