Vesić: Građani koji zbog havarije nisu imali vodu, dobiće račune niže za 5%!

Autor: Republika

Vesti

25.09.2019

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd doneo odluku da se oktobarski račun za hladnu vodu i kanalizaciju umanji za pet odsto građanima koji nisu imali vodu zbog velike havarije magistralnog vodovoda u Karnegijevoj ulici ove nedelje.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Goran Vesić

- Havarija na magistralnom vodovodu, koja je usledila zbog starosti mreže koja u najužem centru grada iznosi od 40 do 70 godina, dovela je do toga da pojedini građani nisu imali vodu skoro 24 sata. Grad Beograd se zbog toga izvinjava ovim građanima i doneta je odluka da oktobarski računi za hladnu vodu i kanalizaciju ovim domaćinstvima umanje za pet odsto - rekao je Vesić i dodao da će se narednih godina "obnavljati svake godine do 70 kilometara stare mreže kako bi ona u narednih desetak godina dovedena u normalno stanje".

Vesić je dodao da je obnova stare mreže počela tek pre tri godine i da decenijama pre toga nije nijedan metar stare mreže.

- To je zato što naše prethodnike stanje infrastrukture nije interesovalo - poručio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading