BLOKADA BEOGRADA: Za ponedeljak prijavljen protest najmanje 3.000 taksi vozila!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

25.09.2019

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradu u ponedeljak 30. septembra preti prava saobraćajna blokada pošto su najveća i najbrojnija taksi udruženja već prijavila policiji protestnu vožnju prestonicom u kojoj bi trebalo da učestvuje čak 3.000 vozila.

RepublikaFoto: naxi.rs/kamere
Beogradski takisti na protestu

Na beogradskim ulicama poslednjih godina protestovale su razne taksi asocijacije, sastavljene od legalnih ili nelegalnih taksi vozača, ali nikada do sada u njima nisu učestvovala najveća udruženja kao što je sada slučaj.

Protesno okupljanje, kako stoji u zvaničnoj prijavi koja je podneta policiji, organizuje Sindikat taksi vozača i autoprevoznika Nezavisnost, za vođu okupljanja određen je Aleksandar Bijelić, ali će u protestnu vožnju krenuti sva važnija taksi udruženja. Očekuje se oko 3.000 taksi vozila iz Saveza auto-taksi udruženja Srbije, Ugovorne privredne taksi komore Srbije, ali i udruženja Beo taksi, Žuti taksi, Čukarički taksi, Alfa-bel, Beonaxis, Beogradski taksi vozači, Beogradski poslovni taksi, Pink taksi, Lux, Gold i samostalni taksisti.

 

 

Okupljanje je predviđeno od 12 sati na četiri lokacije, odakle bi protestna vožnja krenula sat vremena kasnije ka centru grada.

Taksi vozila će se u kolonama uputiti ka centru grada sa ovih lokacija i to sledećim ulicama:

* Hala Pionir: Čarli Čaplina, Jaše Prodanovića, Takovska, Trg Nikole Pašića do ugla sa Vlajkovićevom;

* Hotel "Podgorica": Bulevar Peka Dapćevića, Autokomanda, Bulevar oslobođenja, Trg Slavija, Nemanjina do ugla sa Balkanskom;

* Blok 70, taksi stanica u Omladinskih brigada: Omladinskih brigada, Bulevar Mihajla Pupina, Brankov most, Prizrenska, Terazije, Trg Nikole Pašića, Ulica kneza Miloša do ugla sa Nemanjinom;

* Obrenovački put ugao sa Svetolikom Lazareviće Laze: Obrenovački put, Radnička, Bulevar vojvode Mišića, Mostarska petlja, Ulica kneza Miloša do ugla sa Bulevarom kralja Aleksandra.

Skup će trajati do 15 časova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Jelenko

25.09.2019 11:41

Kakav je razlog protesta? Taksisti su protivustavno povlašćeni monopolisti.

Boki

25.09.2019 20:21

taksisti o poštenju i zakonu hihihihi pa ovo je hit.