STIŽU GEJEVI: Beograd proglašen za domaćina Euro Prajda 2022. godine!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.09.2019

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na godišnjoj konferenciji Evropske asocijacije organizatora prajdova (EPOA), Beograd Prajd je osvojio titulu grada domaćina i organizatora evropske manifestacije Euro Prajd 2022 godine, pobedivši ostale kandidate, Barselonu, Lisabon i Dablin.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Učesnik Prajda

Euro Prajd se dodeljuje gradovima kao domaćinima u organizaciji događaja još od 1992. godine i Beograd je jedinstven po tome što će se Euro Prajd 2022 događaj prvi put organizovati izvan Evropskog ekonomskog prostora (EEA).

Goran Miletić, Direktor za Evropu organizacije Civil Rights Defenders i član organizacionog odbora Beograd Prajda kaže da je ponosan na takvu odluku te da očekuje da se Beograd dokaže kao dobar domaćin.

- Sigurni smo da će Euro Prajd biti važan faktor u afirmaciji šireg društvenog konsenzusa i uvažavanja različitosti i sloboda - kazao je Miletić uz zahvalnost svim organizacijama za ljudska prava sa Zapadnog Balkana na podršci, kao i Turističkoj organizaciji Srbije.

RepublikaFoto: ST/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Miletić

Marko Mihailović, koordinator Beograd Prajda smatra da je izbor Beograda kao domaćina Euro Prajda 2022. "velika potvrda našeg rada i cilja koji smo postavili kada smo počeli da organizujemo Beograd Prajd".

- Euro Prajd 2022 u Beogradu nam daje priliku da Evropi i svetu pokažemo i pozitivne strane Balkana, ali najvaznije od svega je da ovim događajem želimo da ukažemo na duboke razlike koje imamo u društvu kao i na ozbiljan i sistematski problem diskriminacije i nejednakosti sa kojima se suočava LGBT+ zajednica na Zapadnom Balkanu - rekao je Mihailović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zdjurdjevic

22.09.2019 05:26

Šta stižu?. Pa oni su već odavno kod nas i zauzeli su većinu najvažnijih pozicija u državi. Mi postajemo država sa najvećim procentom gejova u svetu !!!