Vesić: Dvorana "Aleksandar Nikolić" dobila novo lice

Autor: Republika

Vesti

18.09.2019

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas završne radove na rekonstrukciji Hale "Aleksandar Nikolić" i najavio njeno otvaranje za 1. oktobar. Događaju su prisusvovali predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović i direktor Sportskog centra Tašmajdan Milan Novović.

RepublikaFoto: Republika
Renovirana dvorana

Vesić je istakao da je dvorana, koja je simbol košarke i Beograda, dobila novo lice.

- Rekonstruisana dvorana moći će da primi 8.000 posetilaca. Radovima je ostvarena veća kompaktnost, uz ispunjenje svih međunarodnih standarda. Postavljen je novi parket, zamenjena je rasveta i klimatizacija. Takođe postavljena su nova sedeća mesta, nova loža i pokretne tribine, koje su ranije morale da se montiraju i do tri sata. Postavljena je nova protivpožarna zaštita, dok je i tavanica dobila potpuno novo lice. Sređuju se svlačionice, kao i drug delovi dvorane - ukazao je Vesić. 


On je dodao da će u sklopu rekonstrukcije biti potpuno sređen plato ispred hale na kome će se nalaziti poprsje profesora Aleksandra Nikolića. 

- Ovo je samo nastavak ulaganja države u sport. Rade se stadioni širom Srbije, kao i kompleksi za određene sportove. Grad Beograd se pridružio i uložio novac u rekonstrukciju dvorane "Aleksandar Nikolić", dok ćemo sledeće godine uložiti novac u rekonstrukciju SC "Milan Gale Muškatirović", SC "Mirko Sandić" na Vračaru i Starog difa. Bez ulaganja u sportske objekte nema takmičenja, niti interesovanja navijača, kao ni uspeha sportista - zaključio je Vesić. 
RepublikaFoto: Republika
Obilazak obnovljene dvorane

Božidar Maljković je u sklopu rekonstrukcije bivše hale "Pionir" najavio otvaranje i spomen sobe posvećene profesoru Aleksandru Nikoliću. 


- Ovo što je urađeno izgleda fantastično. Kompaktnija je hala, akustika je dodatno pojačana - istakao je Maljković i dodao da se svako ulaganje u sport mnogostruko vrati. On je ukazao da je Srbija zemlja sporta, ali i upozorio da se samo 12 odsto naše omladine bavi sportom, od tog broja samo četiri odsto pod nadzorom trenera. 

Milan Novović je podvukao da je završeno 95 odsto predviđenih radova i ponovio da će hala za utakmice biti spremna 1. oktobra, a za treninge već naredne sedmice. 

- Ostale su da se urade finese na uređenju terena, partera i dela ispred hale, uz postavljanje novih koševa. Bitno je istaći da se kroz rekonstrukciju i povećanja kapaciteta hale nisu ugrozili tereni za druge sportove, pre svih za rukomet i odbojku, kao i za održavanje takmičenja u borilačkim veštinama - istakao je Novović i zahavalio se Gradu Beogradu i predsedniku Republike na realizaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading