Ništa za sad od garaže u Kneza Miloša, a ovo je glavni razlog

Autor: Blic, Republika

Vesti

18.09.2019

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početak rekonstrukcije Ulice kneza Miloša, koji je bio najavljen još za 2017. godinu, ponovo je odložen, te će radovi na jednoj od najprometnijih saobraćajnica u prestonici početi tek na proleće 2020! Međutim, sa jednom velikom promenom. Naime, nadležni su odustali od najavljene gradnje velike podzemne garaže koja je trebalo da se proteže od Nemanjine do Višegradske ulice i to sa čak 427 parking mesta, za šta je već dobijena i građevinska dozvola.

RepublikaFoto: Tanjug/Beoinfo
Planirani izgled ulice Kneza Miloša

Kopanje garaže u dužini od gotovo kilometar, prema zvaničnoj verziji, izazvalo bi tektonske poremećaje u funkcionisanju saobraćaja u gradu, jer bi Ulica kneza Miloša morala da se potpuno zatvori za automobile i vozila javnog prevoza na najmanje godinu i po dana.

- Da bismo izbegli zatvaranje saobraćajnice na tako dugi period, odustali smo od podzemne garaže i umesto nje gradićemo javnu garažu u ulici na placu u vlasništvu grada. Tako ćemo rešiti problem sa parkiranjem u Kneza Miloša koja nije zonirana i gde vozila ni sada nisu propisano parkirana. Takvo saobraćajno rešenje biće jefitinije - rekao je za "Politiku" Marko Stojčić, gradski urbanista.

RepublikaFoto: Tanjug/Beoinfo
Garaža će za sad da sačeka

Podsetimo, prilikom najave gradnje garaže ispod Ulice kneza Miloša, gradski čelnici su rekli da će građanima biti ponuđen najam polovine od ukupno 425 parking mesta, a cena za 30 godina iznosila bi između 20.000 i 30.000 evra, odnosno između 700 i 1.000 evra godišnje.

Kako je dodao gradski urbanista Marko Stojčić, neće biti odstupanja od projekta kada je reč o obnovi saobraćajnice i da će u Kneza Miloša biti šest kolovoznih traka, razdelno ostrvo sa zelenilom, biciklistička staza.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading