Labudovi okupirali Borču: Ima svih svuda, na ulici, pored škole, čak ulaze i u dvorišta

Autor: Blic, Republika

Vesti

17.09.2019

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žitelje Borče više ni ne iznenađuje kad sretnu labuda u dvorištu, na ulici ili blizu škole. Naime, u proteklih nekoliko dana ekološko udruženje "Eko-Pančevački rit" imalo je dve intervencije kada su odbegle labudove vraćali iz naselja u njihovo stanište - kanal Vizelj.

RepublikaFoto: facebook.com/EKO-Pančevački rit
Labud vraćen u svoje prirodno stanište

Jedan labud je pre nekoliko dana uhvaćen kod OŠ "Rade Drainac", a sinoć je jedan sleteo u Nikolačku ulicu u Borči, objavilo je udruženje "Eko-Pančevački rit" na društvenim mrežama.

Labudovi koji zalutaju su obično mladi i neiskusni, a stanovnicima Borče izgleda da ne smetaju ovi nezvani gosti. Na fotografijama i video snimcima koje je ovo udruženje objavilo, nestašni labudovi koji vole da skitaju po Borči deluju veoma pitomo.

Na jednom snimku se čini kao da labud neće da se odvoji od ljudi, a udruženje je uz snimak napisalo da "labud nije hteo da ode dok mu nisu obećali da će se ponovo videti".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading