Grad sprema rušenje četiri sprata hotela

Autor: B. KAŠANSKI

Vesti

18.09.2019

05:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Beograd srušiće četiri nelegalno sazidana sprata hotela u Venizelosovoj ulici 54 na Dorćolu, i to o trošku investitora novosadskog preduzeća "Prezident", saznaje Srpski telegraf.

Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ

 

TUŽILAŠTVO I INVESTITOR POSTIGLI SPORAZUM O USLOVNOJ KAZNI ZATVORA I NOVČANOJ KAZNI, ALI TO NE UTIČE NA POSTUPAK RUŠENJA

Mada se u jednom trenutku činilo da je bahati investitor jači od države i da ga neko moćan štiti, epilog divlje gradnje o kojoj je naš list nekoliko puta pisao biće rušenje. Naravno, ukloniće se samo četiri sprata za koja investitor nema dozvolu s obzirom na to da projekat za koji je dobio odobrenje predviđa objekat (hotel) sa pet spratova, a niklo ih je čak devet.

Podsetimo, građevinska inspekcija je još pre više od godinu i po dana utvrdila da je investitor premašio dozvoljenih pet spratova i još tada je naložila rušenje dela koji je sagrađen mimo građevinske dozvole. Međutim, umesto da spratovi koji su sagrađeni na divlje budu srušeni, objekat je stigao gotovo do otvaranja. Gradilište je zatvoreno, ali je gradnja nastavljena.

U međuvremenu, gradske službe podnele su dve krivične prijave protiv investitora Prvom tužilaštvu u Beogradu. Na pitanja Srpskog telegrafa dokle je postupak stigao, juče smo iz tužilaštva dobili sledeći odgovor:

Investitor bez komentara

Srpski telegraf juče je pozvao investitora novosadsku firmu "Prezident". Žena koja se javila obećala je da će nam obezbediti sagovornika nakon što pošaljemo pitanja mejlom. To smo i učinili, međutim, nikakav odgovor nismo dobili.

- Tužilaštvo je, postupajući po krivičnoj prijavi, zaključilo sa okrivljenim J. B., odgovornim licem investitora "Prezident" d. o. o., sporazum o priznanju krivičnog dela zbog dva krivična dela građenja bez građevinske dozvole. Sporazumom je predviđeno da Prvi osnovni sud u Beogradu okrivljenom izrekne jedinstvenu uslovnu osudu kojom bi mu utvrdio kaznu zatvora u trajanju od godinu i 11 meseci, sa rokom proveravanja od pet godina (što je ujedno i najveća moguća kazna zatvora koja je propisana Krivičnim zakonom ukoliko se izriče uslovna osuda) i novčanu kaznu u iznosu od 900.000 dinara. Istog dana sporazum je dostavljen sudu radi odlučivanja o prihvatanju.

Iz tužilaštva su posebno napomenuli da sporazum ne utiče na postupak donošenja odluke u upravnom postupku o eventualnom uklanjanju objekta. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading