"Radovi moraju biti završeni pre roka" Direktor "Beogradskih elektrana" obišao najvažnije investicione radove

Autor:

Vesti

02.09.2019

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rade Basta, direktor JKP "Beogradske elektrane", obišao je danas najveća gradilišta u okviru najobimnijih i najznačajnijih investicionih radova koji se sprovode u tekućem remontnom periodu.

RepublikaFoto: Beogradska elektrana
Rade Basta sa radnicima na terenu

Prilikom obilaska više lokacija na širem području Beograda, Basta je poručio nadležnim izvođačima da svi radovi moraju biti završeni i pre predviđenih projektovanih rokova kako bi sistem daljinskog grejanja grada Beograda bio spreman za predstojeću grejnu sezonu. 

- Stanovi građana Beograda ne smeju da budu hladni, moramo da im pružimo uslugu koju zaslužuju, pa čak ako bude bilo potrebe, i pre zvaničnog početka grejne sezone 15.oktobra. Gotovo svakodnevno obilazim gradilišta po Beogradu i na sve načine pružam podršku radnicima na terenu - istakao je Basta i tom prilikom radnicima na gradilištima podelio pakete u kojima su hrana i osveženje. 

RepublikaFoto: Beogradska elektrana

Tom prilikom Basta je proverio kako se odvijaju radovi u Ulici Savski nasip u kojoj se gradi veliki magistralni toplovod od toplane "Novi Beograd" do mosta Gazela, radove toplani "Resnik" u kojoj je u toku obimna rekonstrukcija, u Teodora Drajzera u kojoj se gradi toplovod zbog povezivanja grejnih područja, kao i  u Ljutice Bogdana gde se takođe gradi toplovod zbog toplifikacije i gašenja kotlarnica na Senjaku.

RepublikaFoto: Beogradska elektrana

- Jedan od prioriteta "Beogradskih elektrana" je zaštita životne sredine. Ulažemo maksimalne napore da našim sugrađanima obezbedimo što čistiji vazduh. Do sada je ugašeno više od 1.200 kotlarnica širom Beograda koje su kao energent koristile tečna goriva - mazut i dizel, ali i čvrsto gorivo - ugalj. Do početka grejne sezone biće završena potpuna rekonstrukcija kotlarnice "Resnik" u koju je uloženo dva miliona evra. Pored zamene kotlovskih postrojenja ugradnjom kotlova visoke efikasnosti i pouzdanosti, biće modernizovano upravljanje kotlarnicom, pa čak i zamenjeni dimnjaci - zaključio je Basta. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading