Vasiljević: GSP nema problem sa vozačima

Autor: Republika

Vesti

16.08.2019

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević odbacio je danas navode da GSP "Beograd" ima problem sa brojem vozača, navodeći da je trenutni nedostatak vozača najmanji u poslednjih nekoliko godina.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Vasiljević kaže da je trenutno u radnom odnosu 2.757 vozača, a da je potrebno 2.820.

- To znači da nedostaju 63 vozača, a ne 1.000 kako se navodi - naveo je Vasiljević u izjavi za javnost dostavljenoj Tanjugu i dodao da je u poslednjih nekoliko meseci taj problem sveden na minimum.

On je dodao da je od 1. maja ove godine u GSP "Beograd" zaposleno oko 100 vozača više nego što ih je napustilo firmu, te da je trenutni nedostatak vozača najmanji u poslednjih nekoliko godina i da uopšte ne ugrožava obavljanje osnovne delatnosti preduzeća. Vasiljević kaže i da su netačne informacije da će u narednom periodu GSP "Beograd" napustiti veliki broj vozača.

- Naprotiv, nekoliko vozača koji su napustili ovo preduzeće, vratili su se u prethodnih mesec dana. To je posledica povećanja zarada koje su u prethodnih godinu dana povećane za 22 procenta, tako da je prosečna zarada vozača oko 65.000 dinara, a ne 45.000 - rekao je Vasiljević.

Dodao je da je namera da se takvim navodima nanese šteta preduzeću. Vasiljević je naveo i da je u GSP stiglo 70 novih autobusa, a uskoro dolazi još 174, čime se stvaraju uslovi za pouzdanu realizaciju reda vožnje i preduzeće neće nikome ustupati linije koje održava.

- Za razliku od nekog prethodnog vremena, kada je naplata prevoza oteta GSP i kada su autobusi plaćani po ‪300.000‬ evra, sadašnja Gradska uprava i rukovodstvo GSP nabavljaju autobuse po duplo nižoj ceni, povećavaju zarade zaposlenim i realuzuju niz mera na konsolidaciji GSP - kaže Vasiljević.

To, kaže, vide i zaposleni i zato je značajno smanjen odliv vozača, ali i ostalih zaposlenih.

- S obzirom da će se u narednom periodu izvršiti dodatna nabavka vozila i da će se dodatno poboljšati materijalni status zaposlenih, sigurno da će zadovoljstvo zaposlenih biti još veće. Laži ne mogu da prođu među zaposlenima, jer oni najbolje znaju šta je urađeno u prethodnom periodu i šta će se uraditi u narednom - rekao je Vasiljević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading