Pakao leta ćemo da preživimo, ali pakao GSP-a teško: Evo kolika je temperatura izmerena u autobusu

Autor: Blic, Republika

Vesti

15.08.2019

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski inspektori i komunalni milicajci već mesec i po kontrolišu da li su uključene i ispravne klime u autobusima privatnih prevoznika i GSP-a. Kazne najvećem gradskom prevozniku ne pišu se samo ako nemaju ni ugrađenu klimu, a u takvim vozilima temperature umeju da budu i po 10 do 15 stepeni više nego napolju.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Jedan od takvih primera zabeležio je jedan naš sugrađanin, a displej iznad glave vozača u autobusu kojim se vozio pokazivao je nepodnošljivih 47 stepeni!

Objava ove fotografije na društvenim mrežama pokrenula je odmah i polemiku. Pojedini korisnici primetili su da 47 stepeni ne prikazuje realnu temperaturu na ulicama, ukazujući na pravila po kojima meteorolozi određuju spoljne temperature, na šta su drugi odmah uzvratili rečima da oni "ne žive i ne rade u beloj kućici na dva metra iznad travnate površine". Pojedini korisnici zapitali su se i da li taj autobus ima ugrađenu klimu i da li ona radi.

 

 

Inače, gradski inspektori i komunalni policajci su u akciji provere vozila tokom jula prekontrolisali 712 autobusa i utvrdili su 210 nepravilnosti, što znači kazne u ukupnom iznosu od 4.200.000 dinara. Nešto je tek bolja slika ovog meseca: od 1. do 11. avgusta proverena su 242 vozila, a utvrđeno je 60 nepravilnosti, što znači kazne od ukupno 1.200.000 dinara.

Samo tokom proteklog vikenda kontrolisano je 71 vozilo i naplaćena ugovorna kazna od 500.000 dinara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading