Da li ovo konačno znači zbogom kuvanju u gradskom prevozu?!

Autor: beograd.rs, Republika

Vesti

12.08.2019

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sekretarijat za javni prevoz nastaviće da kontroliše primenu ugovornih odredbi koje se odnose na funkcionalnost klima-uređaja, posedovanje displej-table u vozilu sa brojem i nazivom linije, kao i na higijenu vozila kojim se obavlja prevoz putnika na teritoriji grada Beograda, u skladu sa ugovorima zaključenim sa prevoznicima u vršenju javnog prevoza putnika.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

– Očekujemo i tražimo od prevoznika da preuzmu svoj deo odgovornosti prema bezbednosti i zdravlju građana Beograda, kao i da ovih dana ispune najosnovnije obaveze iz ugovora koji imaju sa Gradom Beogradom.

Obaveze su sledeće: da su im vozila kojim prevoze putnike tehnički ispravna, da su rashlađena i čista. Podrazumeva se da vozila treba da stižu po redu vožnje, kako putnici ne bi bili dodatno izloženi suncu, posebno ako znamo da nemaju sva stajališta nadstrešnice i da ne postoji svugde prirodni hlad gde bi građani mogli da se sklone dok čekaju svoj prevoz. Kontrole će trajati do kraja avgusta, a po potrebi će se nastaviti i u septembru ako to budu zahtevali nepovoljni vremenski uslovi – izjavio je gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

Prema njegovim rečima, tokom današnjeg dana u kontrolu rada klima-uređaja u autobusima biće uključeno i pet patrola Komunalne milicije. 

On je dodao da, u slučaju nepoštovanja ugovornih odredbi, Sekretarijat za javni prevoz sprovodi postupak naplate ugovornih kazni i o tome obaveštava prevoznika. 

– Posebno obaveštavamo sve prevoznike da će se tokom narednih dana redovno vršiti kontrola ispravnosti i funkcionalnosti rashladnih uređaja u vozilima kako bi putnicima bio omogućen što kvalitetniji prevoz. Ukoliko dođe do nepoštovanja obaveza, preduzimaće se kaznene mere u skladu sa ugovornim obavezama – istakao je Vasiljević. 

Tokom jula kontrolisano je 712  vozila, utvrđeno 210 nepravilnosti, a ugovorna kazna bila je u ukupnom iznosu od 4.200.000 dinara. Od 1. do 11. avgusta kontrolisana su 242 vozila, utvrđeno je 60 nepravilnosti, a kazna je 1.200.000 dinara. Samo tokom proteklog vikenda kontrolisano je 71 vozilo i naplaćena ugovorna kazna od 500.000 dinara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading