OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVA URGENTNA SLUŽBA: Hitna pomoć dobija novih 6.000 kvadrata

Autor:

Vesti

09.08.2019

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć, po završetku rekonstrukcije i dogradnje, koje bi trebalo da počnu u prvoj polovini 2020, dobiće novih 6.000 kvadrata i prostiraće se na četiri puta većoj površini od sadašnje.

Foto: Promo foto
Ovako će izgledati nova Hitna

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je da će sanacija biti izvedena u tri faze i da će u prvoj biti sagrađen i potpuno novi blok A. Takođe, blok B biće delom dograđen i delom obnovljen, dok je za blok C planirana rekonstrukcija.

- Beograd je milionski glavni grad i konačno će nakon 60 godina dobiti Hitnu pomoć, ali po evropskim standardima, koja će moći da odgovori svim potrebama građana. Planirano je da bude dograđeno 6.000 kvadrata, što će sa postojeće 2.000 biti ukupno osam hiljada kvadrata - rekao je gradonačelnik.

Rekonstruisana zgrada Hitne pomoći imaće i edukativni centar sa svim potrebnim uslovima. Tu će se nalaziti sala za predavanja sa 195 mesta i pet kabineta, gde će se obučavati specijalizanti, održavati stalni treninzi ekipa Hitne pomoći, kao i obuka starijih i mlađih sugrađana za pružanje prve pomoći.

Foto: Promo foto

Radojičić je dodao da će kol-centar biti izuzetno značajan deo zgrade, a da će rekonstrukcijom postati znatno veći i funkcionalniji.

Ukupna vrednost rekonstrukcije Hitne pomoći iznosi 16 miliona evra, od čega 11 miliona evra dolazi iz EU, odnosno IPA fondova, a pet miliona je zajam koji će grad Beograd uzeti od Evropske banke za obnovu i razvoj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading