PRESEDA IM PUT NA POSAO I NAZAD: Stanovnici Borče putuju po sat i po do centra

Autor: novosti.rs

Vesti

05.08.2019

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanovnici leve obale Dunava godinama imaju muku sa gradskim prevozom. Ali, u poslednje vreme su kašnjenja na linijama 95 i 96 učestala. Razlog nije letnji red vožnje, već rekonstrukcije ulica u Beogradu.

Foto: twitter.com/Mondo_Zabava

Stanovnici leve obale Dunava godinama imaju muku sa gradskim prevozom. Ali, u poslednje vreme su kašnjenja na linijama 95 i 96 učestala. Razlog nije letnji red vožnje, već rekonstrukcije ulica u Beogradu koje bitno utiču na redovnost ovih linija.

- Dok sačekam 96 (Borča - Trg republike) u centru grada, dođu i odu tri autobusa 43 - žali se Ana V.

Na ovakve i slične pritužbe u Sekretarijatu za javni prevoz "Novostima" odgovaraju da trenutni radovi u gradu, zbog kojih su pojedine ulice zatvorene, izuzetno utiču na linije koje saobraćaju kroz centar.

- Nemoguće je znati unapred u kom periodu dana će biti gužve i kolike će trajati, zbog toga je otežano realizovati polaske po planiranom redu vožnje - naglasili su iz Sekretarijata.

Trg republike je poslednje i prvo stajalište i autobuskoj liniji 43. Dok u pravcu Borče ode jedan autobus 96, ka Kotežu krenu čak tri 43.

Foto: Republika

- Autobusi odlaze poluprazni ka Kotežu, dok za Borču autobusa nema ni na vidiku. Zašto ne preusmere jednu 43 na rutu 96, pa da ne čekamo autobus po pola sata - pitaju se putnici.

- Primamo žalbe građana na rad linija 95 i 96, ali preusmeravanje vozila sa linije 43 ugrozilo bi putnike koji koriste ovaj autobus, jer je ona jedina veza stanovnicima Koteža sa gradom.

Kako su za "Novosti" rekli iz GSP, koji održava linije 95 i 96, postoje problemi sa voznim parkom, a tokom leta se vrši i remont vozila što utiče na realizaciju rada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading