Hoće li Beograd ove godine da postavi NAJLEPŠI REKORD?!

Autor: blic.rs

Vesti

04.08.2019

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva polovina ove godine donela nam je svakako pozitivniju statistiku kada je u pitanju broj rođenih beba u našoj prestonici u odnosu na isti period lane. Ipak, jun mesec doneo je nešto manje beba i pokvario pozitivan trend sa početka 2019. godine.

Foto: Ilustracija

Za prvih šest meseci tekuće godine u Beogradu je rođeno 9.584 mališana, što je tek nešto više nego u istom periodu prošle godine kada je na svet došlo njih 9.102, pokazuju poslednji podaci Sekretarijata za upravu - Sektor statistike.

Već je sam početak 2019. godine pokazivao da idemo u dobrom smeru, te je tako u januaru rođeno 1.633 mališana, za razliku od 1.266 rođenih januara 2018.

Ove pozitivne podatke upotpunio je i mesec maj koji je, po pravilu, period kada nas rode češće posećuju. Na svet je tada došlo 214 beba više nego lane u maju.

Mame i tate sa opština Zvezdara i Novi Beograd bili "najvredniji"

Međutim... Jun nije nastavio sa bebi bumom, te je tako u beogradskim porodilištima rođeno njih 1.548, a prošle godine u tom mesecu bilo je 1.642 novorođenčadi.

Ukoliko se posmatraju podaci samo za bebe čiji roditelji imaju prebivalište u Beogradu, jun je i u tom slučaju podbacio, jer cifre kažu da imamo 107 mališana manje nego u junu 2018. Ipak, treba pohvaliti mame i tate sa opština Zvezdara i Novi Beograd, koji su bili vredniji nego prošlog juna.

Zakoračili smo u drugu polovinu 2019, a na kraju godine ostaje da vidimo da li će biti bebi buma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading