Pozdravljamo se i od buvljaka: Evo gde se sele omiljene tezge Beograđana

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

29.07.2019

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iseljenje Otvorenog tržnog centra, popularnog beogradskog "buvljaka" iz Bloka 43 sve je izvesnije, a nadležni su mu već pronašli i novu lokaciju.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Beogradski "buvljak"

Iako se dugo pričalo kako će se buvljak preseliti iza Bloka 45, kod naselja Dr Ivan Ribar, došlo je do promene planova pa će najveća gradska tržnica završiti iza Novog bežanijskog groblja, u neposrednoj blizini Kvantaša, odnosno "Veletržnice Beograd".

- "Buvljak" će biti preseljen odmah pored Veletržnice, na ugao sa Ulicom Marka Čelebonovića - obelodanio je gradski urbanista Marko Stojčić na TV Prva.

Seoba će se obaviti u naredne dve godine, koliko iznosi rok, kako bi budući kupac zemljišta gde se sada nalazi OTC mogao da uđe u posed i započne gradnju.

- Prodavci ne moraju da brinu jer niko neće biti iseljen sve dok se nova parcela ne privede nameni. Nije logično da "buvljak" ostane na sadašnjem mestu koje će biti maksimalno urbanizovano sa gradnjom nove autobuske i železničke stanice - dodao je Stojčić.

RepublikaFoto: pixabay.com
Novi Beograd

Na mestu u Bloku 43 planirana je gradnja komercijalnog objekta.

- Pošto će on ići u visini logično je da bude poslovni objekat, sa delom za stanovanje. To je mnogo realnija varijanta od tržnog centra - objasnio je gradski urbanista.

Ljubiteljima "buvljaka", ali i samim trgovcima, jedini problem mogla bi da predstavlja slabija povezanost nove lokacije. Naime, kupci su sada do Bloka 43 mogli da dolaze na više načina, kako autobusima tako i tramvajima, a na raspolaganju im je bilo skoro desetak linija gradskog prevoza.

Do nove lokacije građani trenutno na raspolaganju imaju linije 612, 613, 708 i 65.

Počeo sa radom 1994. godine

Podsetimo, Otvoreni tržni centar na Novom Beogradu sa radom je počeo 1994. godine i dugo se na njemu oblačilo pola Beograda, dok nisu sagrađeni moderni šoping molovi. Ipak, i danas ima svoje verne i redovne mušterije, naročito vikendom, kada su i prilične gužve.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading