Na rekonstrukciji "Pobednika" radiće poznati srpski vajar

Autor: Republika

Vesti

15.07.2019

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekonstrukcija "Pobednika", jednog od simbola Beograda, uveliko se priprema, ali će ipak morati da pričeka dok se ne završi dopuna ponude za javnu nabavku koja obuhvata i restauraciju ovog monumentalnog zdanja.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Pobednik na Kalemegdanu

Izvesno je da će, ako ne bude nekih promena u poslednji čas, posao biti poveren firmi "Koto", ali i poznatom vajaru Zoranu Kuzmanoviću.

Ovaj iskusni stručnjak je, između ostalog, prošle godine bio zadužen za "vraćanje u život" Spomenika zahvalnosti Francuskoj, koji se takođe nalazi na Kalemegdanu.

Skulpture i vajarski radovi Kuzmanovića nalaze se u Beogradu, Smederevu, Sarajevu, Baru, Podgorici... Obnovio je i skulpturu "Žetelica" u Topčiderskom parku, biste Dositeju Obradoviću, Josifu Pančiću i Vuku Karadžiću na zgradi Treće beogradske gimnazije, spomen obeležje srpskog vojničkog groblja u Tunisu, spomenik Palim Šumadincima u Kragujevcu...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading