Ekskluzivno! Ovako će izgledati nova Kalenić pijaca

Autor:

Vesti

14.07.2019

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Simbol Beograda, jedna od najstarijih prestoničkih pijaca, dobiće potpuno novo ruho i ponovo postati ponos grada. Kreće se u narednu etapu rekonstrukcije, u okviru koje će biti uređivan pijačni prostor sa tezgama, a onda će na red doći i sređivanje platoa.

RepublikaFoto: Promo foto
Novi izgled Kalenić pijace

Nova, potpuno rekonstruisana pijaca, čiji je izgled definisan prošle sedmice, trebalo bi da zasija sledeće godine.

Arhitektonskim rešenjem, kako je ranije bilo najavljeno, sačuvaće se duh stare pijace, ali i rešiti nagomilani komunalni problemi i zastarela tehnološka rešenja. Rekonstrukcija je inače započeta 2016, kada je duž Ulice Maksima Gorkog podignuto 30 novih montažnih lokala.

1926. izgrađena pijaca, kao zadužbina trgovca Vlajka Kalenića

Krajem 2017. godine, umesto 23 neuslovna lokala, izgrađeno je 28 novih, dok je prethodne godine renovirano 30 lokala iz Ulice Maksima Gorkog, čime je bila završena prva faza rekonstrukcije Kalenić pijace.

RepublikaFoto: Promo foto
Unutrašnjost nove Kalenić pijace

Ovo je jedna od nastarijih tržnica u gradu, postoji od 1926. godine. Izgrađena je kao zadužbina trgovca Vlajka Kalenića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading