"Đilas koristi sva sredstva da sakrije svoju nesposobnost": Besmislice su da pasarela nije potrebna Beogradu

Autor: Alo, Republika

Vesti

03.07.2019

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Stojčić izjavio je danas da je funkcionalnost pasarele iznad Beton hale neosporna a vrednost 45 puta manja od vrednosti monstruoznog objekta iste namene koji je bivša vlast htela da napravi na tom mestu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marko Stojčić

- Apsurdno je pričati o funkcionalnosti pasarele. Ona je glavna pešačka i bicklisticka zelena veza starog jezgra sa Savom i svim rekreativnim sadržajima koje gradimo - rekao je Stojčić novinarima nakon konferencije za medije predstavnika opozicionog Saveza za Srbiju na čelu s bivišim gradonačelnikom Draganom Ðilasom, a koji su ocenili da je na tom mestu trebalo izgraditi pešački prelaz a ne višestruko skuplju pasarelu.

Pasarela je, dodao je Stojčić, koji je i glavni urbanista Beograda, dokazano i umetničko delo jednog od najznačajnijih svetskih vajara Ričarda Dikona, koji će 11. ili 13. oktobra doći na njeno svečano otvaranje.

- Sreća je da umetnik takvog kalibra učestvuje u projektu 45 puta jeftinijem od monstruozno velikog objekta kakav je bivša vlast htela da izgradi iznad Beton hale - kazao je Stojčić i dodao da je taj objekat koji bi koštao 45 puta više u funkcionalnom smislu bio isto što i pasarela koju gradi aktuelna vlast.

Tvrdnja Saveza da je pasarela nepotrebna jer više nema pruge je besmislica, rekao je Stojčić i dodao da je ona važna ljudima s posebnim potrebama i biciklistima da siđu do šetališta i pešacima koji ne mogu da pređu frekventan Bulevar vojvode Bojovića.

Aleksandar Mirković, takođe iz SNS, dodao da su kritike na račun pasarele i svega što vlast gradi - dokaz kako najgori gradonačelnik u istorji Beograda Dragan Ðilas koristi sve da pokuša da sakrije neposobnost i činjenicu da ništa, ama baš ništa, nije uradio dobro za grad i građane Beograd.

RepublikaFoto: Tanjug/Oksana Toskic/N.Mandić
Aleksandar Mirković i Dragan Đilas

Mirković je ocenio da Ðilasu, Vuku Jeremiću, Bošku Obradoviću i ostalim pripadnicima "tog interesnog" Saveza ne preostaje ništa drugo, kada nemaju rezultate, nego da lošim spinovima, nezobiljnim izjavama i blaćenjem svega što se dobro pokušaju da prikupe neki jeftin politički poen.

Predstavnici Saveza za Srbiju, na čelu sa Ðilasom ocenili su danas da je umesto pasarele koja košta skoro dva miliona evra bilo dovoljno napraviti pešački prelaz koji sve sa znacima može da košta 2.000 evra.

Pasarela će imati dve celine: Prvu, na Savskom keju sa zavojitom rampom, liftom i skulpturom na vrhu; i drugu, pešački most iznad Bulevara vojvode Bojovića, koji je povezan sa zelenom padinom na obodu Beogradske tvrđave i parkingom na krovu Beton hale.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading