(FOTO) Na ulicama Beograda od danas 57 novih autobusa, pogledajte kako izgledaju!

Autor: Republika

Vesti

09.06.2019

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ulicama Beograda od danas saobraća 57 novih autobusa turske kompanije ''BMC'' isporučenih GSP "Beograd", a zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će 13 novih autobusa iz Turske stići sledeće sedmice i da će u julu GSP-u biti isporučeni prvi autobusi kineske kompanije''Hajger''.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Vesić je podsetio da su u aprilu potpisana dva ugovora o kupovini 244 novih autobusa za GSP - 70 od turske kompanije ''BMC'' i 174 od kineske kompanije ''Hajger''.

Kako je rekao, rok za isporuku autobusa turskoj kompaniji ističe 24. juna, a do sada je isporučceno 57 autobusa, dok će preostalih 13 stići sledeće nedelje.

- Do sredine juna imaćemo 70 novih autobusa, čime će se znatno poboljšati kvalitet GSP-a. U julu će sukcesivno početi da stižu i autobusi kineske kompanije, tako sa će GSP do oktobra dobiti 244 nova autobusa, što je najveća pojedinačna nabavka autobusa u istoriji tog preduzeća - rekao je Vesić novinarima posle obilaska pogona GSP-a na Novom Beogradu.

Naveo je da će do kraja godine biti naručeno 50 novih zglobnih autobusa od kompanije ''Ikarbus'', kao i da je sledeće godine planirana i nabavka još 50 zglobnih i 30 električnih autobusa tog proizvođača.

Dodao je i da je GSP dobio saglasnost od Vlade Srbije da zaposli 184 vozača, od kojih će njih 84 dobiti stalan posao i ugovore potpisati u naredne dve nedelje.

Najavio je da će 28.juna biti isplaćena i solidarna pomoć svim zaposlenima u komunilanim preduzećima tako da će i zaposleni u GSP-u dobiti 42.000 dinara.

- Trudimo se da učinimo sve da se materijalni status GSP-a poboljša i da zaposleni osećaju da Grad čvrsto stoji iza njih. Naša nanmera je da ovo preduzeće jača i da se širi, a ne da se ugasi, što su naši prethodnici očigledno nameravali - rekao je Vesić i dodao da su danas zato mnogi nervozni i napadaju GSP.

U cilju poboljšanja kvaliteta gradskog prevoza u prestonici, sledeći korak biće kampanja naplate karata budući da su, ukazao je Vesić, godišnji troškovi GSP- oko 200 miliona evra, a da se samo oko 50 miliona evra naplati od karata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading