Vesić na festivalu "Trešnja": Poljoprivreda je najveća razvojna šansa Beograda

Autor: Republika

Vesti

25.05.2019

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić posetio je danas festival "Trešnja" u naselju Ritopek u opštini Grocka i tom prilikom istakao da je poljoprivreda najveća razvojna šansa Beograda.

RepublikaFoto: Skupština grada Beograda
Goran Vesić

Vesić je istakao i da će Grad uvećati subvencije za poljoprivredu i na sve načine pomoći poljoprivrednicima, a posebno voćarima.

- Danas smo ovde kako bismo zajedno podržali ljude koji se bave gajenjem trešanja. Poljoprivreda je za Beograd veoma važna, Beograd je drugi poljoprivredni region u Srbiji, posle Vojvodine. Imamo 242.000 hektara obradive površine, od čega se 150.000 hektara obrađuje, a mi za obrađivanje izdajemo između 20.000 i 25.000 hektara. Mislim da je vreme da se mnogo više pozabavimo ulaganjem u poljoprivredu, jer osim turizma poljoprivreda je za nas najbolja razvojna šansa - istakao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Prema njegovim rečima, Beograd je ove godine izdvojio oko 200 miliona dinara za poljoprivredu i to se izdvaja nezavisno od onoga što izdvaja država.

- Svega nekoliko desetina miliona dinara je bilo izdvojeno za ovu namenu 2011. godine, 2014. godine iznos je bio 40 miliona dinara, da bi danas došli do 200 miliona dinara. Sledeće godine će taj iznos biti veći - naveo je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading