Posle nesreće u Ustaničkoj, svih 25 "pomahnitalih" autobusa povučeno iz saobraćaja

Autor: telegraf.rs

Vesti

21.05.2019

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sporni autobusi turskog proizvođača "Temsa", njih 25, povučeni su sa ulica Beograda nakon teške nesreće koja se dogodila 8. maja, kada je autobus sa linije 20 naglo ubrzao i udario u ogradu prodavnice.

RepublikaFoto: e-stock/M.RODIĆ
Saobraćajna nesreća u Ustaničkoj

Vozač autobusa je nakon nezgode rekao da se dogodila takozvana "ibertura", odnosno da je motor nekontrolisano ubrzao i da je samo pukom srećom tragedija izbegnuta. 

I prošle godine autobus iz iste serije imao je sličan problem, kada se na Slaviji zabio u stub kontaktne mreže. Postoji i fotografija "Temse" koja se na okretnici u Mirijevu "nasukala" na zelenu površinu.

- Kompanija "Ariva Litas" preventivno je iz saobraćaja povukla 25 novih autobusa Temsa LF 12 Avenue proizvođača Temsa Turska, kupljenih sredinom prošle godine. Poslednji primer u kom je učestvovalo vozilo ovog proizvođača je saobraćajna nezgoda koja se dogodila 8. maja - kazali su u ovom preduzeću.

 

 

Turski autobusi će morati da prođu detaljne kontrole kako bi se utvrdilo šta je bio uzrok serije sličnih saobraćajnih nezgoda sa nekontrolisanim ubrzanjem.

- Svih 25 autobusa biće preventivno povučeno iz saobraćaja, sve dok se od strane proizvođača ne ustanovi uzrok koji je doveo do saobraćajne nezgode, ali i dok se ne dobije potvrda da su vozila i ugrađene komponente na vozilu u potpunosti bezbedni - dodaju u "Arivi".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading