Evo šta će raditi LIČNI PRATIOCI đaka u Beogradu

Autor: Tanjug

Vesti

01.09.2017

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Beograd je i za ovu školsku godinu obezbedio sve potrebne uslove za neometano pružanje usluge - lični pratilac deci i mladima sa smetnjama u razvoju, koja su uključena u vaspitno-obrazovni sistem, saopštio je danas gradski Sekretarijat za socijalnu zaštitu.

RepublikaFoto: Tanjug
Lični pratioci staraće se o deci sa smetnjama u razvoju

U školu će ove godine uz poršku ličnih pratilaca krenuti 243 dece osnovnoškolskog uzrasta, 16 srednjoškolaca i 51 dete vrtićkog uzrasta, što ukupno čini 310 dece i mladih sa smetnjama u razvoju.

- Kako bi Grad Beograd ostvario ciljeve socijalne zaštite, sagledavajući pri tom potrebe dece i mladih sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica, u 2016. godini sistemski je uspostavio uslugu lični pratilac deteta. Usluga je besplatna za svu decu grada Beograda, koja na taj način ostvaruju pravo na nesmetano školovanje i uključivanje u zajednicu. Pre uvođenja ove usluge u sistem socijalne zaštite, Grad Beograd ju je, preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu, projektno finansirao od oktobra 2014. godine i tada je ovu uslugu koristilo 44 dece sa smetnjama u razvoju - rekla je Nataša Stanisavljević, sekretarka za socijalnu zaštitu.

Ona je dodala da se, u skladu sa osnovnim potrebama dece sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica i mogućnostima budžeta grada, broj korisnika ove usluge sukcesivno povećavao, te je u ovom trenutku njom obuhvaćeno 310 dece i mladih sa smetnjama u razvoju. Trend povećanja broja korisnika navedene usluge nastaviće se i u narednom periodu, pa će se već od septembra jedan broj novih korisnika uključiti u uslugu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading