Vesić: Krajnji cilj je posao za sve građane Beograda

Autor: Tanjug

Vesti

30.04.2019

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podsetio je danas na početak obeležavanja Prvog maja, kada su se radnici borili protiv radnog vremena od 15, 16 sati, malih zarada i nedostatka prava, te istakao da radnici danas imaju zahvaljujući svojoj organizovanoj borbi mnogo bolje i humanije uslove rada.

RepublikaFoto: Tanjug
Goran Vesić

- Sindikati radnika svake godine Praznik rada obeležavaju svečano, a gradska vlast se trudi da ih u tome podrži jer je saradnja sa sindikatima veoma bitna - rekao je Vesić.

Dodao je da se, inače, svakog meseca susreće sa predstavnicima sindikata i da sa njima razgovara o problemima kako bi zajedno došli do rešenja.

Podsetivši da je u Beogradu zaposleno 718.000 ljudi, Vesić je naglasio da je nezaposlenost manja od deset odsto, što je niže nego u bilo kojem drugom mestu u Srbiji.

- Krajnji cilj gradske vlasti jeste da obezbedimo posao za sve građane Beograda - rekao je Vesić.
Vesić je zaključio da bi za 1. maj svi trebalo da se podsete značaja radnika, radničkih prava i koliko ih je bilo teško ostvariti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading