GREJANJE DO PONEDELJKA: Radijatori će posle 15. aprila biti TOPLI samo ako se ispune OVI USLOVI

Autor: Blic, Republika

Vesti

12.04.2019

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ponedeljak, 15. aprila, zvanično se završava grejna sezona što je s obzirom na prilično niske temperature ovih dana zabrinulo Beograđane.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Ipak, u skladu sa Odlukom Skupštine grada Beograda o snabdevanju toplotnom energijom, "Beogradske elektrane" će potrošačima isporučivati toplotnu energiju u periodu od 16. aprila do 3. maja u danima za koje u zadnjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Republički hidrometerološki zavod (RHMZ) prognozira srednju dnevnu temperaturu 12 stepeni Celzijusa ili nižu.

- To znači da će svi toplotni izvori preduzeća, u periodu od 16. aprila do 3. maja, biti u pripravnosti i spremni da isporučuju toplotnu energiju u slučaju pomenutih vremenskih prilika - rekli su iz "Beogradskih elektrana".

Prema preliminarnim rezultatima, ova 54. po redu grejna sezona, po njihovim rečima, protekla je veoma uspešno.

- Značajno je smanjen broj poremećaja u proizvodnom i distributivnom sistemu. Usled manjeg broja kvarova i bržeg otklanjanja poremećaja, odlukom je skraćen definisan period u kojem su potrošači bili bez toplotne energije. Takođe, smanjeni su i gubici vode u toplovodnoj mreži dugoj čak 1.580 kilometara, što je doprinelo i efikasnijem radu celokupnog sistema daljinskog grejanja. Iako se vremenski uslovi u grejnoj sezoni mogu okarakterisati kao prosečni po hidrometeorološkim parametrima, u danima sa niskim noćnim temperaturama „Beogradske elektrane” su proizvodile toplotnu energiju i snabdevale korisnike u 24-časovnom režimu ukupno 62 dana - rekli su iz ovog javnog gradskog preduzeća.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading