Radojičić pozvao građane na prolećno čišćenje: Želimo čist i uređen Beograd na duge staze!

Autor: beograd.rs

Vesti

06.04.2019

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom prolećne akcije čišćenja Beograda koja počinje danas na više lokacija u gradu, gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić pozvao je građane da se uključe u akciju i zajedno sa javnim ličnostima, gradskim funkcionerima, radnicima komunalnih i državnih preduzeća, kao i predstavnicima udruženja daju doprinos ulepšavanju i sređivanju prestonice.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Zoran Radojičić

- Po stupanju na dužnost gradonačelnika Beograda, rekao sam da mi je cilj da za vreme mog mandata Beograd učinimo čistijim gradom. Akcija "Za lepši i čistiji Beograd" odgovara mojoj viziji da Beograd bude „zelen“ i „pametan“ grad jer  ne možemo ići u tom smeru ukoliko ne rešimo probleme sa prljavštinom i divljim deponijama. Zato pozivam građane da se pridruže i daju svoj doprinos lepšem i uređenijem Beogradu, jer na taj način pokazuju koliko vole svoj grad kao i da im je važno da žive u čistom okruženju - rekao je gradonačelnik.

Radojičić je podsetio da je Grad Beograd pre šest godina obnovio ovu akciju koja je tradicionalno u prvom mesecu proleća radovala Beograđane i činila ih ponosnima jer predstavlja mogućnost da ukažu na ekološke probleme, ali i urade nešto za svoj grad.

- Smatram da je ovo sjajna saradnja Grada Beograda i Republike Srbije, koja se sporovodi već šest godina zaredom, a koja ima za cilj ne samo da se tokom prolećnih i letnjih meseci rešimo smeća, već i razvijemo ekološku svest kod sugrađana koja će nam pomoći u trajnom rešenju ovog problema. Šaljemo poruku da želimo čist i uređen Beograd na duge staze i zato nam je bitno da na lokacijama na kojima ove godine očistimo deponije, sledeće godine ne zateknemo isti prizor - dodao je Radojičić.

Gradonačelnik je istakao  i da je važno da građani pomognu i svojim incijativima ukažu na probleme sa divljim deponijama, kao i da prijave lokacije koje treba očistiti. Dodao je da je tokom vikenda planirano čišćenje nekoliko lokacija na priobalju Save i Dunava, kao i kanala Vizelj u Borči.

- Beograd je grad iz kojeg želimo da šaljemo lepe slike u svet.  Ne smemo da dozvolimo da takve slike ruži smeće van kontejnera i divlje deponije - zaključio je Radojičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Zara

06.04.2019 16:45

Rado cu se odazvati.

pendzer

07.04.2019 15:35

Da bi bilo koj grad bio čist i građani moraju da imaju svest o ekologiji.