U susret Rakovičkom karnevalu

Autor:

Vesti

03.04.2019

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počelo je odbrojavanje do novog rakovičkog karnevala. Sedmi međunarodni Rakovički karneval ove godine se održava 13. i 14. aprila, na Vidikovcu. I ove godine karnevalska trasa je deo ulice Patrijarha Joanikija dužine 800 metara.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Rakovički karneval prošle godine

Iako je do novog Rakovičkog karnevala ostalo nešto manje od dve nedelje, karnevalske aktivnosti su već počele. Prošlog vikenda održani su maskenbali u rakovičkim školama.

Narednog vikenda (subota i nedelja 6. i 7. aprila), u sklopu karnevalskih svečanosti Rakovica je domaćin i Sedmog beogradskog sajma magije, koji ima međunarodni karakter. Veliki broj mađioničara i iluzionista iz zemlje i inostranstva, u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, organizoaće predavanja i takmičiće se "Close up" i "Stage" kategoriji.

Oba dana (6. i 7. aprila), pobednici takmičenja i specijalni gosti organizovaće besplatne mađioničarske predstave od 19.30 časova, gde je ulaz slobodan.

Vikend nakon mađioničarskih svečnosti predviđen je za karneval. Sedmi međunarodni Rakovički karneval zakazan je za 13. i 14. april. Prvog dana karnevala 13. aprila od 15 časova na programu je Dečja karnevalska povorka, dok je drugog dana, tačno u podne, zakazan Međunarodni karneval.

Dečja karnevalska povorka (subota 13. april od 15 časova) – Prvog dana karnevala predviđena je tradicionalna Dečija povorka, kada će karnevalskom trasom prodefilovati više od 40 karnevalskih grupa sastavljenih od mališana iz rakovičkih vrtića, osnovnih i srednjih škola.

Žiri će izabrati najbolje grupe koje će predstavljati Rakovički karneval na karnevalima u zemlji i inostranstvu.

Novina od ove godine je da će prvu karnevalsku grupu činiti maskirane mame sa bebama u kolicima.

Sve zainteresovane mame mogu se prijaviti za učešće na karnevalu na imejl adresu: rakovickikarneval@gmail.com

Međunarodni žiri će izabrati pet najbolje maskiranih mama sa bebama koje će dobiti besplatan vikend u vili „Vertigo“ na Borskom jezeru.

Međunarodni karneval (nedelja 14. april od 12 časova) – Učestvovaće više od 40 karnevalskih grupa iz zemlje i inostranstva. Od inostranih gostiju Rakovičkom karnevalu će prisustvovati grupe iz: Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Italije (Venecija), Grčke i Nemačke. I ove godine Rakovički karneval će posetiti veliki broj članova Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC).

Poslednja karnevalska grupa predviđena je za građane koji su se sami maskirali. I njih će ocenjivati međunarodni žiri. Troje najboljih dobiće vikend u vili "Vertigo" na Borskom jezeru.

Karnevalska trasa je ista kao i prethodnih godina. Karnevalisti će se kretati delom ulice Patrijarha Joanikija u dužini od 800 metara. Karnevalske grupe predstaviće se i odradiće koreografiju na tri bine koje su postavljene na trasi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading