Na VMA otvoren bogoslužbeni prostor za islamske vernike

Autor: Tanjug

Vesti

29.03.2019

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Vojnomedicinskoj akademiji danas je otvorem bogoslužbeni prostor za pripadnike islamske veroispovesti.

RepublikaFoto: Tanjug/ G. STANKOVIĆ
Sead Nasufović

Reisul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović rekao je da je danas poseban momenat u kojem svedočimo činjenici da živimo u društvu u kojem se poštuju prava.

U centru interesovanja i pažnje svih nas, bez obzira na to kojom se profesijom bavimo, da li brinemo o bezbednosti ili zdravlju, jeste čovek i svi smo zajedno na jednom velikom zadatku, rekao je Nasufović.

Državni sekretar Ministarstva odbrabne Aleksandar Živković naglasio je da je otvaranje molitvenog prostora za islamske vernike u VMA značajan događaj za sve pripadnike sistema odbrane islamske veroispovesti, ali i za sve članove islamske verske zajednice, koji u VMA dolaze svakodnevno. 

- Jedan od prioriteta u Ministarstvu odbrane je intenzivan rad na poštovanju svih verskih konfesija i negovanju dobrih odnosa sa crkvama i verskim zajednicama. Otvaranjem još jednog bogoslužbenog prostora u velikom sistemu kakav je sistem odbrane, odajemo priznanje religiji kao partneru za izgradnju stabilnosti i mira - istakao je Živković.

RepublikaFoto: Tanjug/ G. STANKOVIĆ

Povodom otvaranja trećeg bogoslužbenog prostora za pripadnike islamske veroispovesti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Sbije, uručena su priznanja ministru odbrane Aleksandru Vulinu, državnom sekretaru Aleksandru Živkoviću, načelniku Uprave za vojno zdravstvo brigadnom generalu dr sci. med. Uglješi Jovičiću i načelniku VMA pukovniku prof. dr Miroslavu Vukosavljeviću, saopstila je VMA.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading