Na Sajmu prodati svi automobili skuplji od 200.000 evra: Evo ko su kupci

Autor: Blic, Republika

Vesti

28.03.2019

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedam automobila sa pratećom opremom skupljih od 200.000 evra prodato je u prva tri dana Sajma automobila u Beogradu, a od luksuznih četvorotočkaša kupce još čekaju samo "rols-rojs kulinan" i "majbah".

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Sajam automobila

Dakle, tradicija je i na 54. Međunarodnom salonu automobila nastavljena. Već prvog vikenda na meti posetilaca sa dubokim džepom našle su se najvrednije limuzine. Čak sedam automobila iz porodice "Mercedesa", BMW-a i "Poršea", koji sa pratećom opremom koštaju pojedinačno najmanje kao četiri trosobna stana u širem centru prestonice, dobilo je prve vlasnike.

- Ili su već kupljeni ili je neko od kupaca dao kaparu. Uglavnom, dogovoreni su poslovi prodaje tih sedam luksuznih automobila koji su sa opremom i PDV-om skuplji od 200.000 evra. Najčešće se radi o kupcima koji mesečno zarađuju više od 10.000 evra, pa im nije teško da izdvoje toliki novac za vozilo - ističe Miloš Petrović, predsednik Asocijacije uvoznika vozila i delova.

Kako kaže, takvi klijenti su obično pomalo razmaženi.

- Za toliki novac traže da imaju na automobilu sve što požele. Hoće da budu svakom pogledu jedinstveni. Zato, na primer, sada naruče vozilo i onda se ono u fabrici sklapa narednih šest ili više meseci. Retko se dešava da se prodaju dva ista luksuzna automobila - objašnjava Petrović.

Kada je reč o najluksuznijim "mercedesima", četiri modela su već našla kupce.

- Već smo prodali "mercedes AMG-GTR", i to klijentu iz Bosne i Hercegovine, a u G klasi prodat je "mercedes AMG G-63". Takođe, kupljen je i "G-500" odnosno S-klasa kupe. Jedino još nismo prodali "majbaha", ali imamo više zainteresovanih posetilaca na sajmu - podvlače u "Star importu", koji uvozi "mercedese" u Srbiju.

Najskuplja zvezda još čeka kupca

Ako nađe kupca, „rols-rojs kulinan" će biti najskuplje prodati automobil na Sajmu pošto ovaj četvorotočkaš u osnovnoj verziji košta 265.000 evra, a sa odgovarajućom opremom između 400.000 i 500.000 evra. Inače „kulinan" ima motor od 420 kilovata, maksimalnu brzinu od 250 na sat, a do stotke može da stigne za 5,2 sekunde.

I u BMW-u već zadovoljno trljaju ruke.

 Prodali smo "X7" i "sedmicu 760LI". Takođe, otišla je i serija 8, ali ne u kabriolet verziji. Postoji veliko interesovanje za "rols-rojs kulinan", ali još se čeka pravi kupac. Ipak, treba imati u vidu da ovaj automobil sa odgovarajućom opremom košta više od 400.000 evra - naglašavaju u BMW-u i dodaju da se najviše prodaju serije koje su na akciji - "jedinica" i "petica".

Konačno, dva najluksuznija četvorotočkaša na štandu "Poršea" već nose oznaku "sold".

- Prodali smo "bentli kontinental", koji košta sa PDV-om 270.000 evra, a imamo kupca i za "porše 911 kareru" - svode bilans nakon prva tri dana u "Poršeu".

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading