Evo kada se potpuno zatvara Trg republike i kako će trole da saobraćaju!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

19.03.2019

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Druga faza radova na Trgu republike, koja podrazumeva zatvaranje ove izuzetno prometne centralne gradske saobraćajnice, startovaće 1. aprila!

RepublikaFoto: Printcreen/YouTube/TRANSIRA
Foto: Ilustracija

- Kada se zatvori Trg republike, dodatno opterećenje pojaviće se u ulicama Starine Novaka, 27. marta i u Bulevaru despota Stefana. To znači da su to zone na koje je potrebno obratiti posebnu pažnju u smislu izmena i uspostavljanja privremenog režima - napominje Dušan Rafailović, gradski sekretar za saobraćaj.

Od 1. aprila doći će do obustave saobraćaja od Palate "Albanija" do Narodnog pozorišta.

- Obezbediće se jedan kontaktni vod kojim će se trolejbusi izvesti na uličnu mrežu do 7.00, a od 20.00 uveče će biti mreža uključena, takođe jedan vod, za povratak trolejbusa u garažu. Od 7.00 do 20.00 mreža će biti isključena, neće biti pod naponom, da bi radovi mogli da se izvode bezbedno - dodaje Rafailović.

Od Slavije Ulicom kralja Milana do Palate "Albanija" saobraćaće vozila na liniji 31, kao i još dva autobusa. Ispred Palate "Albanija" biće postavljena privremena okretnica, a u planu je izmeštanje i taksi stanice.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Radovi na trgu

Dakle, trolejbusi po ovoj varijanti neće ići do Palate "Albanija", već samo od perifernih terminusa do Slavije, a odatle će saobraćati autobusi ka Trgu republike.

- To praktično znači da će ulice Trg republike, Carice Milice, Resavska i Čubrina biti zatvorene za saobraćaj, dok će ulicama Karađorđeva, Gavrila Principa, Prizrenska preko Terazija do Trga Nikole Pašića biti u privremenom režimu, kao i Slavija zbog okretanja trolejbusa - napominje Rafailović.

U Beogradu se na 27 lokacija trenutno izvode radovi. Na 19 gradskih područja izvođači su komunalna preduzeća, a na osam privatna.

- Plan uličnih radova i izmena biće ažuriran svaka tri meseca - ističu u Sekretarijatu za saobraćaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading