CarGo posle protesta ministarki Mihajlović ostavio poklon

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.03.2019

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje građana registrovano za prevoz putnika CarGo protestovalo je danas tako što su njihovi članovi vozili od Štark arene do zgrade Vlade Srbije, gde je protest okončan.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
CarGo protest

Predstavnici CarGo blokirali su saobraćaj u Nemanjinoj u oba smera, gde su se obratili i ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović, kojoj su na portirnici zgrade Vlade ostavili laptop na poklon, na kojem će, kako kažu, moći da napiše novi zakon jednak za sve, a ne zakon za interesne grupe.

Predsednik udruženja CarGo Aleksandar Vučić poručio je ispred Vlade Srbije da je ovo vreme softvera, te da bi "taksi čopor" na čijem čelu je, kaže, Mihajlović, da rastrgne CarGo.

- Mi smo brana koja se odupire sili, uceni, monopolu i pljački. Ministarka želi da uništi tu branu i prepusti grad svom čoporu, nećemo to dozvoliti - poručio je Vučić.

On je uoči početka protestne voznje kod Štark arene u Novom Beogradu rekao da će se njihovi predstavnici svakog petka okupljati i protestovati, dok ne dođe do dijaloga sa predstavnicima vlade i ministarkom Zoranom Mihajlović.


On je rekao i da "hajka" na CarGo nije stala, da se konstantno vrše pritisci na to udruženje, te da im se oduzimaju vozila i da su do sada oduzeta tri automobila.

Vučić kaže da to udruženje i dalje nije dobilo nikakav odgovor od Ministarstva saobraćaja.

- Čekamo da se oglasi, a do tada nastavljamo sa našim načinom rada - rekao je Vučić i naveo da je ovo treći protest pod nazivom "Budućnost Srbije - borba protiv mafije".

Tvrdi da je CarGo od prvog dana registrovan u skladu sa zakonom i da radi u skladu sa svim zakonima, te da je u jednom momentu zakon promenjen po hitnom postuku, bez javne debate "kako bi se stalo na put, modernoj, digitalnoj aplikaciji".

Vučić kaže da za sada nisu dobili nikakvu podršku, ali da nastavljaju da veruju u institucije, kao i u to da će moći da nastave da rade.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading