SVAKA ČAST: Opština Vračar poklanja auto-sedišta za decu

Autor: Tanjug

Vesti

23.08.2017

17:13 >> 16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opština Vračar je među prvima u Beogradu obezbedila sredstva i nabavila auto-sedišta za decu do četiri godine, a predsednik te opštine Milan Nedeljković poručio je danas da time pokazuju brigu i o bezbednosti mališana u saobraćaju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sada će naša deca uživati i uz to, biti sigurna u kolima

Nedeljković je novinarima rekao da je opština Vračar obezbedila ukupno 191 auto-sedište, a danas je deci i njihovim roditeljima uručio 70 auto-sedišta i pojaseva.

On je najavio da će svako novorođeno dete na toj opštini dobiti auto-sedište i pozvao je roditelje da se prijave.

Prema njegovim rečima, potrebno je da se roditelji koji imaju decu uzrasta do četiri godine pismeno obrate opštini, kako bi se organizovala obuka za korišćenje auto-sedišta i pojaseva i zakazalo uručenje.

- Drago mi je što je opština Vračar među prvima počela tu akciju - kaže Nedeljković i ističe da će korišćenjem auto-sedišta deca biti bezbednija i neće se povređivati pri kočenju i naglom zaustavljanju automobila.

Pokazalo se, rekao je on, da je ova akcija Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Vračara, Sekretarijata za saobraćaj Beograda i samog Grada Beograda velika stvar i pravi potez, jer su je roditelji prihvatili sa velikom radošću.

- To je nešto što meni, kao doktoru i predsedniku opštine, čini zadovoljstvo da su naši mali sugrađani bezbedni u vožnji, bilo gde da se nalaze pa i u inostranstvu - rekao je Nedeljković.

Predsednii opštine Vračarar najavio je da će novo uručenje auto-sedišta biti organizovano za dva meseca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading