(FOTO) Medved Miša izašao iz jazbine i predvideo da li nas čeka proleće!

Autor: Republika

Vesti

15.02.2019

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medved Miša u Beo Zoo-vrtu jutros nije ugledala svoju senku, što znači da se zimi uskoro bliži kraj!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, prema starom verovanju, na Sretenje se sreću zima i leto, a dani postaju sve duži. Bitno je kakvo je vreme tog dana. Ako bude sunčano vreme, medvedi će ugledati svoju senku, uplašiće se i vratiti u jazbinu, a zima će trajati još šest nedelja.

- Naš medved Miša se jutros prošetao i nije se vraćao u jazbinu. Iskoristite ove lepe, februarske dane za posetu Beo Zoo-vrtu - napisali su iz zoo-vrta u prestonici.

Ne samo da je izašao iz jazbine, već je sve vreme gledao ka nebu, što samo može da bude dobar znak, kažu u Beogradskom zoološkom vrtu.

Medved Miša nije video svoju senku, a veterinar Jožef Ezfed je z RTS rekao da je po izlašku životinja pokupila hranu i, kako je kazao, neke molekule iz vazduha.



Ističe da ima puno poverenje u Mišu. "Jeste da je on tibetanski medved, ali je već dugo ovde i zna sve naše obicaje", šaljivo kaže Jožef.

Tibetanski medvedi su familijarni i veoma su vezani za porodicu. 

Leti se povlače u planine, a zimi se spuštaju tražeci pogodno mesto da prezime.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading