Niče nova stambena četvrt na mestu Depoa

Autor: Tanjug

Vesti

14.02.2019

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na mestu "Depoa" u Bulevaru kralja Aleksandra, Grad će dobiti još jednu stambenu četvrt. U toku je izrada urbanističkog plana za poslovno-stambeni objekat koji će finansirati izraelske kompanije. U Gradu obećavaju da će bar jedan deo podsećati na mesto gde je započeo javni prevoz u Beogradu.

RepublikaFoto: youtube.com/Studio B
Depo u plamenu

- Grad Beograd sve te industrijske zone izmešta iz strogog centra grada na periferiju, odnosno što bliže tim obilaznim saobraćajnicama - kaže za RTS gradski arhitekta Milutin Folić.

Prema njegovim rečima, izmeštanjem privrede na periferiju u užem centru dobija se kvalitetniji život.


U toku je izrada urbanističkog projekta koji će biti osnova za izdavanje lokacijskih uslova i dobijanje građevinske dozvole. ž

Naručila ga je kompanija "BKA Divelopment", koja je u oktobru pretprošle godine na javnom nadmetanju kupila 43 ara za 4,15 miliona evra. Oko 70.000 evra više od početne cene.


Planira se oko 400 stanova i lokali na dva nivoa. Do Bulevara će se graditi osmospratnice s potkrovljem, a iza četvorospratnice.

- Mora da ima garaže, 1,1 mesto ide po stanu i na svakih 80 kvadratnih metara poslovnog prostora mora da postoji makar jedno parking mesto. Očekujemo da će izgradnjom tog objekta biti rešeno i parkiranje - kaže Folić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading