Slavimo Dan državnosti: Evo koje sve službe sutra ne rade

Autor: blic.rs

Vesti

14.02.2019

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi građani raduju se produženom vikendu, zbog obeležavanja Dana državnosti (petak 15. i subota 16. februar), ali značajnih promena u radnom vremenu većine prodavnica neće biti.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ

Svi veći lanci supermarketa radiće uobičajeno, a ista situacija je i sa pekarama, tržnim centrima, zelenim pijacama... Ipak, ukoliko imate obaveze prema nekoj od banaka, poželjno je da ih izvršite do petka, jer tokom praznika iste neće raditi, dok će neke pošte raditi skraćeno ili će biti zatvorene.

Takođe, ne očekujte da u petak završite bilo kakvu obavezu u opštinskim, gradskim ili republičkim službama.

PRODAVNICE

Tokom predstojećeg praznika skoro svi supermarketi radiće po uobičajenom radnom vremenu, dakle biće otvoreni i u petak i u subotu. Ista situacija je i sa manjim prodavnicama.

TRŽNI CENTRI

Ukoliko neko odluči da svoj vikend provede u šopingu, to će nesmetano moći da učini jer iz tržnih centara ne najavljuju promene u svom radnom vremenu.

PIJACE

Iz JKP "Gradske pijace" navode da će sve pijace raditi uobičajeno za vreme državnog praznika.

POŠTE

Tokom predstojećeg praznika radiće dežurne pošte, kao i one na graničnim i adminstrativnim prelazima, dok će Glavna pošta u Takovskoj raditi 24 sata dnevno.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ

Spisak dežurnih pošti: Pošta u Savskoj 2 (od 8 do 15 časova), u TC "Rajićeva (od 8 do 19 časova), u TC "Stadion" (od 8 do 19 časova), u TC "Big fešn" (od 9 do 19 časova), u TC "Šopi" (od 8 do 19 časova), u „Imo autlet centru" (od 8 do 19 časova), u TC "Novi Merkator" (od 8 do 19 časova), pošta u Nehruovoj 68b - "Univereksport" (od 8 do 20 časova), na Šumadijskom trgu 2a (od 8 do 15 časova), u Pilota Mihaila Petrovića 8-12 (od 8 do 15 časova), u Glavnoj 8 u Zemunu (od 8 do 15 časova).

BANKE

Skoro sve banke će biti zatvorene od petka do nedelje, pa će im prvi sledeći radni dan biti ponedeljak 18. februar.

ŠKOLE/VRTIĆI

Vrtići će biti zatvoreni u petak, dok su škole svojim zimskim raspustom obuhvatile i Dan državnosti.

GRADSKI PREVOZ

Gradski prevoz će od petka do nedelje funkcionisati po nedeljnom, redukovanom redu vožnje.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

PARKING

"Parking servis" u petak i subotu neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada, dok će sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biti neprekidno otvoreni, po uobičajenom sistemu naplate, što se odnosi i na Službu za prenos vozila.

TAKSI

Taksisti će naplaćivati svoje usluge po drugoj, skupljoj tarifi, tokom praznika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading