Vozom do Novog Sada tek 2022. godine

Autor: Republika

Vesti

01.02.2019

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog infrastrukturnih radova na magistralnoj pruzi Beograd - Novi Sad - Subotica - Кelebija, od danas je obustavljen železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Od jutros u 7 časova između Beograda i Novog Sada ne idu vozovi. U unutrašnjem saobraćaju na severu zemlje vozovi će ubuduće saobraćati na relaciji Novi Sad - Subotica - Novi Sad.

Međunarodni voz koji je išao iz Beograda za Budimpeštu ubuduće će kretati iz Novog Sada i ići do Kelebije odakle će putnici, uz presedanje, nastavljati dalje.

Radovi će uticati i na međunarodni voz koji je povezivao Beograd sa Bečom, a potpuno se ukidaju linije koje su ka ova dva grada iz Beograda polazila u večernjim satima.

- Ugovoreno je da radovi na objektima kao što su tunel i vijadukt kroz Frušku Goru traju 52 meseca, a da radovi na izgradnji pruge traju 48 meseci. Radovi koje izvode Kinezi od Beograda do Stare Pazove trebalo bi da se završe u toku 2021. godine, tako da ćemo brzu prugu od Beograda do Novog Sada imati završenu 2022. godine, prva koja se radi na Balkanu i kojom će vozovi saobraćati 200 km/h  -rekao je Milan Maksimović iz Železnica Srbije.

Izvršni direktor za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom Železnica Srbije kaže za N1 da je rok za završetak svih radova 2022. godina, ali ne ne može da precizira kada će tačno ponovo biti uspostavljene linije vozova između Beograda i Novog Sada.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading