Beograđane će na ulicama snimati još 1.000 KAMERA!

Autor: Tanjug

Vesti

30.01.2019

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović najavio je danas da će u Beogradu, u okviru akcije "Siguran grad", usmerene ka većoj bezbednosti građana, biti postavljeno oko 1.000 video-kamera na oko 800 pozicija u narednih nekoliko godina.

RepublikaFoto: pixabay.com

Stefanović je rekao da će tim video-nadzorom biti pokrivena svaka važnija ulica i prolaz sa ciljem povećanja bezbednosti građana i sprečavanja, ali i brzog hapšenja izvršilaca krivičnih dela.

On je naglasio da su prve kamere koje su ranije postavljene dale rezultate u konkretnim slučajevima pošto je počinilac krivičnog dela brzo identifikovan i uhapšen, jer na putu do mesta izvršenja krivičnog dela nije bio maskiran.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nebojša Stefanović

- Moći ćemo da utvrdimo iz kog pravca je neki kriminalac došao, iz kojeg ulaza ili iz kojih kola je izašao, gde je stavio kacigu ili masku na lice, te s kim je bio - naveo je Stefanović.

On je na konferenciji za novinare izrazio očekivanje da će sistem video-nadzora u Beogradu biti uspostavljen u naredne dve do tri godine i da će se širiti ka autoputu i magistralnim putevima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading