Beograd dobija eko osvetljenje

Autor: Republika

Vesti

20.01.2019

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Beograd potpisao je sporazum sa kompanijom "Bus lajting grup", koja se bavi rasvetom i osvetljenjem. Memorandum o saradnji sa predstavnicima ove firme potpisan je tokom posete mpredsednika Rusije Vladimira Putina našoj prestonici.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

- Potpisali smo sporazum da ćemo sa ovom kompanijom ubuduće raditi analizu, da će nas oni savetovati, i da ćemo u perspektivi raditi na tom novom konceptu rasvete Beograda. To znači, sa jedne strane, ekološki prihvatljiviji način osvetljenja, a s druge i veliku uštedu u energiji, tako da su mnogi gradovi u Evropi i svetu prešli na taj način osvetljenja. Ova energetska efikasnost je deo koncepta "smart sitija" - rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je posebno istakao da će se zajedno sa predstavnicima kompanije "Bus lajting grup" ubuduće baviti gradskom rasvetom, ali i fasadnom i dekorativnom rasvetom koja može znatno da unapredi i ulepša našu prestonicu.

- Takođe smo pričali i o tome da Hram Svetog Save treba da se osvetli na drugi način, i znatno bolje nego što je sada i mislim da će, ako budemo realizovali taj projekat, to biti još jedan iskorak u turističkoj ponudi Beograda iako je ovo mesto zaista uvek posećeno - rekao je Radojičić. On je dodao da je veoma važna saradnja Grada Beograda sa ruskim kompanijama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading