"1.100 radnika na terenu zbog snega"

Autor: Republika

Vesti

03.01.2019

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je večeras da su ekipe Zimske službe trenutno u ulicama drugog prioriteta, te da je i dalje na snazi četvrti stepen pripravnosti, kako će biti i sutra i tokom vikenda, zbog najavljenog ledenog talasa.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

- Sutra očekujemo dva centimetara snega. Ostajemo u četvrtom stepenu sve do ponedeljka. Za vikend očekujemo oko 10 centimetara snega - rekao je Vesić za TV Pink. 

On je upozorio da se večeras i za vikend očekuje i ledeni talas. 

- To znaci da temperatura nijednog časa neće preći nula stepeni, što znači da će biti poledica - rekao je Vesić i pozvao vozače na posebni oprez. 

O dočeku Nove godine

Vesić se osvrnuo na Gradski doček i izrazio zadovoljstvo posetom. 

- Svi hotelski kapaciteti, oko 35.000 kreveta, bili su puni, ali je činjenica i da u Beogradu ima zasigurno dva puta više neregistrovanih, tako da je turistička ponuda bila i veća. Već u oktobru 2018. nadmašili smo broj turista iz 2017. za oko dvanaest odsto, devizni prihod je bio veći za oko 13 odsto, a broj noćenja za oko 14 procenata. Procena je da je prošle godine za doček grad zaradio od 28 do 30 miliona evra, a očekujemo da ove godine zarada bude još veća. To je važno jer je turizam grana od koje Beograd živi, zbog čega se i ulaže u događaje poput dočeka Nove godine - rekao je Vesić.

On je precizirao da je na terenu 115 vozila "Beograd-puta", uz još 70 kamiona drugih komunalnih preduzeća. 

 

 

- Na ulicama je angažovano oko 270 radnika "Beograd-puta" i oko 800 radnika iz drugih preduzeća, ukupno oko 1.100 radnika komunalnog sistema grada. Svi problemi na terenu brzo su rešavani, tako da sada gradski prevoz normalno funkcioniše - istakao je Vesić. 

On je objasnio da kada pada sneg čiste se ulice prvog prioriteta, a to je 1.800 km ulica kojima ide gradski prevoz. 

- Ako ponovo bude počeo da pada sneg, istog časa se vraćamo na prvi prioritet, jer taj prvi prioritet mora da bude čist - rekao je Vesić. 

Otvaranje "Božićnog seoceta"

Zamenik gradonačelnika najavio je i sutrašnje otvaranje "Božićnog seoceta" ispred Hrama Svetog Save, koje se u Beogradu organizuje drugi put. Ideja je bila da se januar ispuni sadržajima posvećenim u potpunosti deci.

- Tokom januara završava se "Beogradska zima", koja je počela 1. decembra i tokom koje smo imali skoro dve stotine besplatnih programa - podsetio je Vesić.

On je pozvao Beograđane da dođu na "Božićno seoce" i uživaju u koncertima, predstavama i drugim sadržajima za decu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading