Vesić: Doček 2019. protekao bez problema, bilo je veličanstveno!

Autor: Tanjug

Vesti

01.01.2019

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je doček nove 2019. godine prošao bez problema i da su bile samo dve intervencije.

RepublikaFoto: Tanjug/BEOINFO
Vesić sa radnicima gradske čistoće

- Jedna osoba je pala u nesvest, a druga je imala problem sa barutnim česticama, verovatno je bacala petarde, ali to na tako veliki broj ljudi, a ceo ovaj plato ispred Doma Narodne skupštine je bio popunjen, zaista nije ništa - rekao je Vesić za Javni servis.

Istakao je da je na dočeku ispred Narodne skupštine bilo veličanstveno.

- Mi smo veoma dobro obezbeđivali doček zajedno sa policijom. Bilo je oko 700 policajaca, oko 300 redara, oko 100 radnika naših komunalnih preduzeća i oni su vodili računa da svi koji su došli na doček budu apsolutno bezbedni. Na snazi su bile pojačane antiteroristicke mere i bili su zaustavljeni prilazi svim okolnim ulicama kako bi građani bili bezbedni - rekao je Vesić.

RepublikaFoto: Tanjug/BEOINFO
Vesić svima čestitao Novu godinu

Naveo je da vatrogasci nikada nisu imali mirniju noć, ali je zato bilo dosta intervencija u Hitnoj pomoći i dodao da je dežuralo 29 ekipa Hitne pomoći i da je bilo puno pijanstava i tuča.

Vesić je rekao da je u tri sata pušten saobraćaj i da je sve očišćeno.

- Toplane su radile 24 sata, ekipe "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" su takode bile dežurne tako da grad potpuno normalno funkcioniše - rekao je Vesić.

On je pozvao građane da i večeras dođu na treći dan dočeka, navodeći da će od 19 sati ponovo za saobraćaj biti zatvoreni Trg Nikole Pašića, deo Kneza Miloša i čitav prostor oko same Narodne skupštine.

RepublikaFoto: Tanjug/BEOINFO
Popio kafu sa radnicima, da se zagreju

- Pozivam sve građane da dođu i da pokažemo da je Beograd možda i najbezbedniji grad u Evropi koji zaista ima tradiciju dobrog doćeka zbog ćega imamo i veliki broj turista u Beogradu - istakao je Vesić i apelovao na sve Beograđane i goste da budu umereni u konzumaciji alkohola.

Svima je čestitao novu 2019. godinu i dodao da veruje da će ona biti bolja za našu zemlju nego 2018.

- Verujem da ćemo uživati u blagostanju i da će Srbija biti zemlja koja će nastaviti da napreduje - dodao je zamenik gradonačelnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading