Na snagu stupa nova odluka: Komunalna policija će moći da zove "pauka"

Autor: Tanjug

Vesti

24.12.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komunalni policajci ubuduće će obavljati i poslove saobraćajne policije kada je reč o nepropisno parkiranim vozilima. Odbornici Skupštine grada usvojili su izmene i dopune odluke o komunalnoj policiji, kojom se omogućava da komunalci daju naloge službi "Parking servisa" da ukloni vozilo.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Foto: Ilustracija

Kako stoji u odluci, kako bi se sprečilo ugrožavanje bezbednosti učesnika u saobraćaju, komunalnim policajcima će biti omogućeno da preduzimaju mere uklanjanja, premeštanja vozila, kao i postavljanja uređaja kojima se sprečava odvoženje.

- Rešenje ostavlja na vetrobranskom staklu i time se smatra da je uručeno - stoji u izmeni odluke.

- Komunalni policajac izdaje i nalog za postavljanje uređaja kojima se sprečava odvoženje vozila, tj. blokira ga, u slučaju kada se iz tehničkih razloga ne može ukloniti. Kada zatekne odbačeno vozilo, takođe može da vlasniku da rok da ga premesti, u suprotnom izdaje nalog za uklanjanje "Parking servisu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading