U zgradu ove beogradske opštine možete povesti vaše ljubimce, ali pod OVIM USLOVIMA!

Autor: Republika

Vesti

23.12.2018

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnici manjih pasa i mačaka sa Vračara više ne moraju svoje ljubimce da ostavljaju same kod kuće kako bi "skoknuli i završili nešto" u šalterskoj sali, uslužnom centru ili pisarnici, a sve zahvaljujući izmeni Odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda usvojenoj 30. novembra čiji je inicijator bila Gradska opština Vračar.

RepublikaFoto: pixabay.com
Naši dlakavi drugari

Postoje i određeni uslovi pod kojima ljubimci mogu ući u prostorije opštine. Naime, psi moraju biti bezopasni, vakcinisani protiv besnila i obeleženi, te moraju imati povodac, dok je mačkama dozvoljen ulaz u transporterima. Cilj je, stoji u saopštenju opštine Vračar, dobrobit kućnih ljubimaca i promocija odgovornog vlasništva.

Najpre je skupština GO Vračar, na sednici održanoj u martu 2017. godine utvrdila Predlog odluke o izmeni Odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda koju je dostavila Skupštini grada Beograda, da bi istu usvojila na sednici održanoj 30. novembra 2018. godine. Zahvaljujući odluci, sada će i druge gradske opštine moći da se opredele da li će slediti njen primer.

"Vračar i Beograd se menjaju i prihvataju vrednosti koje su u mnogim gradovima Evrope odavno standard, pa smo kao opština ponosni što je naša inicijativa naišla na razumevanje i usvajanje od strane odbornika Skupštine grada Beograda i što ćemo na osnovu nje vlasnicima kućnih ljubimaca na teritoriji naše Opštine omogućiti da posete prizemlje opštine sa svojim ljubimcima", stoji u saopštenju opštine Vračar, piše blic.rs. Govoreći o uređivanju više od 30 igrališta za kućne ljubimce, zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je ranije da ova odluka ima za cilj unapređenje svakodnevnog života građana Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading