Demontiranje krana u Takovskoj može da potraje i 24 sata: Evo kako će prevoz do tada saobraćati

Autor: Republika

Vesti

18.12.2018

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demontaža krana koji se nakrivio i preti da padne na ulicu ili okolne objekte u Takovskoj ulici je započeto, ali će ono trajati barem do jutra, a možda čak i tokom celom sutrašnjeg dana!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Problem sa kranom u Takovskoj

Ovo je obelodanio gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić i naglasio da je Grad tokom prethodnih dana imao odličnu saradnju sa MUP-om, što važi i za današnju situaciju sa kranom u Takovskoj ulici.

koja se nalazi ispod krana, nakon čega je došlo do blagog naginjanja i odmah je prepoznata situacija u kojoj je trebalo brzo reagovati. Pripadnici MUP-a su brzom reakcijom evakuisali stanare okolnih zgrada i zaustavili saobraćaj u tom delu grada. Imamo informaciju da je dodatni kran stigao na lice mesta, kao i tri vozila koja pomažu demontažu krana ispod kojeg je pukla cev. Demontaža je započeta i u najboljem slučaju mogla bi da bude završena do jutarnjih časova, dok u slučaju nepredviđenog razvoja situacije radovi mogu da potraju do sutra posle podne. Za snabdevanje vodom obezbeđene su cisterne, što je bilo sve što je Grad do sada mogao da učini, budući da se radi o privatnom gradilištu, dok će se gradske službe odazvati svakom pozivu za sanaciju problema kada se stvore uslovi – rekao je Radojičić.

skoj ulici je delimično normalizovana. Naime, automobili sada mogu da se kreću ovom ulicom, od Svetogorske ka Glavnoj pošti, dok policija u suprotnom smeru propušta samo trolejbuse, ali opet samo do Svetogorske ulice.

PROMENE NA LINIJAMA GRADSKOG PREVOZA

Zbog zatvaranja Takovske došlo je do promena na mnogim linijama gradskog prevoza koje će trajati u najboljem slučaju do ranih jutarnjih sati.

* autobusi na liniji 79 u oba smera saobraćaće ulicama: Cvijićeva, Bulevar despota Stefana, Džordža Vašingtona i dalje redovnom trasom;

* autobusi na liniji 23: u smeru prema Vidikovcu saobraćaju ulicama Cvijićeva, Starine Novaka, Beogradska, Trg Slavija, Nemanjina, Savska; u smeru prema Karaburmi saobraćaju ulicama Kneza Miloša, Nemanjina, Trg Slavija, Beogradska, Starine Novaka, Cvijićeva i dalje redovnom trasom;

* tramvaji 2L, 5 i 10 su preusmereni prema Omladinskom stadionu;

* trolejbusi 28, 40 i 41 su ukinuti i uspostavljena je autobuska linija 41A koja saobraća trasom trolejbuske linije br. 41.

* autobuska linija 5A (SRC „Milan Gale Muškatirović“ – Vukov spomenik) na relaciji SRC „Milan Gale Muškatirović“, Tadeuša Košćuška, Cara Dušana, Džordža Vašingtona, Bulevar despota Stefana, Cvijićeva, Starine Novaka, Kraljice Marije, Vukov spomenik.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading