JUČE JE DRVEĆE PALO NA 103 MESTA U BEOGRADU: Evo kome da se obratite ako vam polomi kola, prozor ili blokira vašu ulicu

Autor: Republika/Telegraf.rs

Vesti

16.12.2018

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U centru grada, na Paliluli, Žarkovu, Novom Beogradu - svuda padaju stabla i nije isključeno da će toga biti još!

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Palo drvo kod osnovne škole "Drinka Pavlović" u Kosovskoj ulici

Stabla i grane od snega i dalje padaju po celom Beogradu, a sa čak 103 lokacije samo su juče ekipe JKP "Zelenilo-Beograd" uklonile oboreno drveće.

Za sve je kriv mokar sneg, čiju težinu brojno drveće ne može da izdrži, ali građani ne pamte da se ikada desilo da ovoliki broj stabala padne preko njihovih automobila i cesta.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Kako građani javljaju, već je danas novo pokleklo na ulgu Kondine i Kosovske, u samom centru grada, potom u Pariske komune i na Paliluli.

Jutros se jedno drvo sručilo na Žarkovu preko parkiranog automobila.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Na nekoliko lokacija zabeležena šteta na parkiranim automobilima, tako da je u ulici Juhorskoj prelomljeni bagrem pao preko tri automobila, dok je u Ulici Dr Subotića prelomljena breza oštetila jedno vozilo.

Zbog pritiska snega, juče je bilo skoro 200 intervencija kada je u pitanju palo drveće i grane, a prvo se uklanjaju one grane koje padnu na ulice kako se ne bi ometao saobraćaj, posle čega na red dolaze trotoari, pa tek onda parkovi.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Beograđani mogu prijaviti slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala Centru za informisanje JKP "Zelenilo-Beograd" radnim danom od 7:30 do 15:30 časova na tel. 011/2630-506, a posle tog vremena dežurnoj službi tog preduzeća na telefon 011/2650-683.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Takođe, komunalni problem mogu prijaviti i Beokom servisu radnim danima od 7.30 do 21h i subotom od 8 do 14h; Beogradski pozivni centar: 0800 11 00 11 i 011 3090 007.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading