Zbog snežnih padavina sve komunalne službe 24 sata na terenu

Autor: Republika

Vesti

14.12.2018

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić predsedavao je danas sednicom Štaba za vanredne situacije u Skupšini grada Beograda, na kojoj se razgovaralo o spremnosti i merama koje će se preduzeti povodom snežnih padavina.

RepublikaFoto: Tanjug/HINA/D. CERIĆ
Sve komunalne službe su spremne

Radojičić je rekao da su ulice tretirane i pre padavina, kao i da su ekipe raspoređene po terenu.

- Više od 120 kamiona je napunjeno solju i posipanje je uveliko počelo. Od danas više od 1.600 radnika i 300 vozila će na beogradskim ulicama u sve tri smene voditi računa da Beograd funkcioniše najbolje moguće – rekao je gradonačelnik.

Tokom sednice Štaba saradnici su ga obavestili da su komunalne službe spremne i koordinisane, s obzirom na to da se tokom vikenda očekuje više od 30 centimetara snega.

Foto: ST/N. MANDIĆ
Zoran Radojičić: Beograd je spreman

Gradonačelnik je istakao da će rasporediti svoje saradnike po svim važnim  punktovima, da će se ujutru redovno proveravati stanje na ključnim lokacijama i da u svakom trenutku moramo biti sigurni da sistem funkcioniše.

- Beograd jeste spreman, ali moramo biti realni. S obzirom na količinu padavina problemi se mogu očekivati posebno u saobraćaju koji će biti otežan jer će sneg padati i u špicu. Zbog toga apelujem na građane da budu strpljivi, a na vozače da prednost u kretanju daju vozilima komunalnih službi, kako bi sve aktivnosti na vreme bile urađene – kaže Radojičić.

Sednici Štaba prisustvovali su predstavnici gradskih preduzeća i sekretarijata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading