SJAJNA VEST: Beograd dobija novu zgradu za decu bez roditelja!

Autor: Tanjug

Vesti

30.11.2018

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Beograd će osnovati prihvatilište za decu kao posebnu ustanovu", izjavio je danas predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Nikola Nikodijević

Pred odbornicima današnje sednice gradskog parlamenta, kako je najavio Nikodijević, naći će se i predlog odluke o osnivanju prihvatilišta za decu Beograda.

Beograd do sada nije imao prihvatilište za decu kao gradsku instituciju, jer je ono bilo u okviru Zavoda za vaspitanje dece, što je republička ustanova.

Nova zgrada sa siročiće

- To je bio mali, skučen prostor sa ograničenim kapacitetom. Prvi put Beograd dobija svoje prihvatilište za decu, novu i modernu zgradu sa većim kapacitetom i stručnim kadrom. U okviru prihvatilišta biće i dnevni boravak za decu. To su nove socijalne usluge u Beogradu, što je bila naša politika od početka - rekao je Nikodijević za Prvu TV, a saopštila Gradska uprava.

Govoreći o budžetu grada za sledeću godinu Nikodijević je istakao da će on biti investicioni, ali i socijalno odgovoran, jer se traži najbolja mera i balans.

- U njegovu izradu uključili smo i beogradske opštine, jer želimo da dođemo zajedno do budžeta koji će biti najbolji za građane Beograda. Budžet će biti usvojen do polovine decembra, tako da osatvljamo dovoljno prostora i opštinama da do kraja godine usvoje opštinske budžete - kaže Nikodijević.

RepublikaFoto: Promo foto

On je rekao da će se, između ostalog, pred odbornicima naći i odluka o regulisanju starog duga zakupaca poslovnog prostora na kome je nosilc svojine Grad Beograd.

- Mi smo pre dve godine preuzeli kompletan fond poslovnog prostora od opština, a samim tim i nenaplaćena potraživanja u iznosu od 3,5 milijarde dinara. Sada nudimo mogućnost zakupcima poslovnog prostora da uđu u reprogram sa Gradom Beogradom, gde će imati određene vrste popusta.

Sa ljubimcima u zgradu opštine

- Odlukom o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca stvaramo mogućnost opštinama da svojim odlukama urede sistem, tako da će, dodao je, građani moći sa svojim kućnim ljubimcima da uđu u šalter sale.

- Verujem da će u šalter sale Skupštine grada i gradske institucije građani već od 2019. godine moći da ulaze sa kućnim ljubimcima, a da će opštine prihvatiti našu inicijativu - naveo je predsednik Skupštine grada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading