OBNOVA PANČEVCA 2023: Evo od čega zavisi početak radova

Autor: Politika, Republika

Vesti

19.11.2018

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obnova Pančevačkog mosta, koja se godinama najavljuje i odlaže, zavisi od toga kada će biti okončana gradnja mosta na Adi Huji.

RepublikaFoto: twitter.com/Mondo_Zabava

Ona će, kako je ranije najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, početi 2020. godine, a potpuna, temeljna i detaljna obnova Pančevačkog, kako je tada istakao, čekaće okončanje tog posla, piše Politika. 

Kako su poslednji beogradski mostovi građeni oko tri godine, to bi značilo da kompletnu rekonstrukciju "Pančevca" ne treba očekivati pre 2023. godine. 

Kada je reč o mostu na Adi Huji, proletos je izabran najpovoljniji ponuđač za izradu idejnog projekta sa studijom opravdanosti za izgradnju tog rečnog kolosa. Posao je dobila grupa ponuđača koju čine projektantske firme iz Beograda, Maribora i Novog Sada. 

Rad na idejnom projektu trajaće 380 dana, a tender za projektovanje, finansiranje i izgradnju mosta mogao bi da bude raspisan u drugom delu 2019. 

Za sada se ne zna kolika bi mogla da bude cena mosta kod Ade Huje. To bi trebalo da bude poznato pošto se završi izrada idejnog projekta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading